githo-leerlingen scoren met het Rijbewijs Op School

geplaatst in: Activiteiten

Op maandag 29 september jl. legden 57 leerlingen van het Gemeentelijk Instituut voor Technisch en HandelsOnderwijs, kortweg githo nijlen, het examen af om het theoretisch rijbewijs te behalen. Al jaren neemt de school deel aan het project “Rijbewijs Op School” van de Vlaams Stichting voor Verkeerskunde.

Na drie woensdagnamiddagen intensief verkeersles te hebben gevolgd, mochten de leerlingen hun kennen bewijzen met het afleggen van een examen. Dit werd overigens afgenomen door een afgevaardigde van het examencentrum van Kontich en dit op krak dezelfde manier als het daar zou gebeuren: met computers. Alleen nu was het voor alle leerlingen, en dus ook hun ouders, volledig GRATIS!

De meeste leerlingen van het githo lieten deze unieke kans niet liggen. Integendeel! En de cijfers bewijzen dit. Met 67% geslaagden doet de school merkelijk beter dan het Vlaamse gemiddelde dat op 60% ligt. Inzoomend op de verschillende onderwijsvormen geeft dit volgend beeld: een aso-leerling behaalt een slaagpercentage van 72% en in het tso en bso ligt dit percentage in Vlaanderen respectievelijk gemiddeld op 55% en 33%. De deelnemende githo-leerlingen lieten zien wat ze echt in hun mars hebben en zorgden voor slaagpercentages in het tso van 72%(evenveel als in het aso) en 61% in het bso. Ronduit schitterend. Een dikke proficiat aan alle geslaagden. Ze kennen nu de theorie, hopelijk zijn ze even goed wanneer ze echt achter het stuur zitten. We gaan er alvast van uit!