Solidariteit: spaghettidagen

geplaatst in: Evenementen

Onze school zet jaarlijks verscheidene solidariteitsacties op touw. We beogen hiermee telkens twee doelen nl. het aanwakkeren van de sociale betrokkenheid bij jongeren én het inzamelen van geld voor een goed doel.

In het kader hiervan organiseerden onze zevendejaars op maandag 22 en vrijdag 26 april 2013 hun welgesmaakte spaghettidagen. Zelf kunnen ze, ondermeer omwille van stageverplichtingen, niet deelnemen aan de andere, door de school georganiseerde solidariteitsacties. Vandaar dat zij zelf op het idee van de spaghettidagen zijn gekomen. Verspreid over twee middagen stellen zij hun Italiaanse kookkunsten ten dienste van leerlingen, leerkrachten en directie. Deze konden vooraf aan de zeer democratische prijs van 4,20 euro intekenen voor een heerlijk bord spaghetti bolognaise, zelfgemaakt volgens een – naar ‘t schijnt – eeuwenoud, geheim Italiaans recept.

spaghettidagen 2013 001
potje roeren
spaghettidagen 2013 002
bordje vullen

spaghettidagen 2013 003spaghettidagen 2013 004