Cultuur: Junior Journalist 2013

geplaatst in: Topprestaties

De Junior Journalist-wedstrijd, een initiatief van het Davidsfonds, is dé grootste schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren in Vlaanderen. Gedurende het schooljaar 2012-2013 stond deze volledig in het teken van ‘eten en het culinaire’. De 37.220 deelnemers uit zowel het basis- als het secundair onderwijs bewijzen onomstotelijk dat schrijven bij onze jeugd nog steeds in is. davidsfondsIn dit kader organiseerden de Davidsfondsafdelingen van Nijlen en Kessel hun alweer 24e lokale Junior Journalist-wedstrijd. Bedoeling was dat jongeren hun verhaal rond eten en het culinaire neerpenden in de schrijfvorm die hen het beste ligt, uitgezonderd poëzie. De schrijvers van de vijf “smakelijkste” werkjes uit elke reeks werden op zaterdag 20 april 2013 in de patio van het gemeentehuis bekroond met een uitgebreid boekenpakket.

Affiche JJW 2013Junior Journalist 2013 (Het Nieuwsblad 2013-04-24)
In de categorie secundair onderwijs werd het ganse podium ingenomen door onze githo-leerlingen:

  • 1e plaats: Alec Berkvens (2H) met ‘Appeltaart van mijn bomma’ (135 punten);
  • 2e plaats: Bas Van den Bergh (2MEb) met ‘De geheimzinnige oven’ (128 punten);
  • 3e plaats: Ennio Mariën (2MEa) met ‘De keuken van ons moeder’ (124 punten).
Junior Journalist 2012-2013 001
Bas, Alec en Ennio

Aansluitend lazen de woordkunstenaars Hedwig Tuerlinckx en Raf Somers (o.m. bekend van het totaalspektakel ‘De Heksen van Nijlen’) de winnende werkjes met veel brio voor.

Ter afsluiting bood het Gemeentebestuur de aanwezigen nog een stemmige receptie aan.

Proficiat Alec, Bas en Ennio!