Beivelse rappers promoten githo

geplaatst in: Evenementen

Ooit al gehoord van The NBA Nuggets? NBA staat voor Nieuw-Bevelse Alliantie en in tegenstelling tot wat je zou denken is dit geen nieuwe politieke partij maar een jeugdig en fris muziekgroepje uit, zoals ze zelf zeggen, Beivel. Met hun rapmuziek willen ze Bevel en bij uitbreiding Nijlen en omstreken in de picture zetten.

MC Kapoen (Nick Van Hool), MC San Francisco (Vincent Lembregts), MC Wittekop (Jonas Govaerts; leerling 6H) en MC Shortneck (Arne Corthals) hebben sinds hun oprichting in september 2012 al enkele live optredens op hun actief. Na hun protestsong “de onafhankelijkheid van Bevel” volgde snel een muzikale ode aan het onvolprezen “Hazepad”.

Zowel tijdens de kerstboomverbranding van zaterdag 5 januari 2013 aan Chiro Bevel als meer recentelijk op paasmaandag tijdens de Nijlense jaarmarkt brachten The NBA Nuggets live hun nieuwe schijf ’t githo. Hierin nemen ze het op voor jongeren die voor een vakopleiding kiezen en rekenen ze af met eenieder die daarop neerkijkt of er neerbuigend over doet. Hun bijhorende videoclip werd onlangs in onze school opgenomen.

“Prachtig toch dat jongeren op een positieve én creatieve wijze uiting geven aan hun fierheid. Positief omdat het geen anti maar wel een pro verhaal is over fierheid omtrent hun bewuste studiekeuze voor een vakopleiding, over fierheid omtrent hun school ook. Leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs voelen zich vaak minderwaardig. Ten onrechte natuurlijk maar het maatschappelijk aanzien van ASO blijft over het algemeen hoger dan dat van TSO, KSO of BSO. We moeten dringend af van dit nefaste “hoger-lager-denken”. Een technische, kunst- of beroepsopleiding is verre van tweederangs. En dat hebben The NBA Nuggets naar mijn mening creatief weergeven met hun liedje ’t githo en bijhorende videoclip”, aldus pedagogisch directeur Dillen.

Ook Gazet van Antwerpen vond het de moeite om een pagina aan The NBA Nuggets te wijden. Het volledige artikel kan u trouwens nalezen op hun website: klik hier.

The NBA Nuggets zelf kan u vinden op Facebook: klik hier.