Veiligheid: VCA 2013

geplaatst in: Evenementen

Op de arbeidsmarkt kan een aannemer vandaag slechts opdrachten binnenhalen als hij beschikt over een zogenaamd VCA-certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers-certificaat). Bovendien heeft een werkgever er alle belang bij dat zijn werknemers een opleiding basisveiligheid hebben gevolgd en aansluitend het zogenaamde B-VCA-attest hebben behaald.

Onze school besteedt veel aandacht aan het veiligheidsbewustzijn van leerlingen. Vandaar dat wij in alle 5e jaren BSO twee lesuren VCA per week hebben opgenomen in het lestijdenpakket.

focus op veiligheidlogo RTC Antwerpen


Op donderdagnamiddag 2 mei 2013 kregen onze leerlingen van 5EM en 5BSO – dankzij de financiële steun van het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) vzw Antwerpen – de kans om het theoretisch examen basisveiligheid af te leggen. Dit examen werd afgenomen door erkende examinatoren van het Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen en bestond uit 40 meerkeuzevragen met telkens 3 antwoordmogelijkheden. Leerlingen die binnen het tijdsbestek van één uur minimaal 28 op 40 scoorden, behaalden officieel het B-VCA-attest dat overigens 10 jaar geldig blijft.

VCA 2013 003VCA 2013 009


Proficiat aan de geslaagden!