EUREKA-avond 2013

geplaatst in: Infomomenten

Op woensdag 30 januari 2013 organiseerden we onze zogenaamde EUREKA-avond: een infoavond gericht op 12-jarigen met een uitgesproken interesse voor wiskunde, wetenschappen en techniek. Hét uitgelezen moment dus om uitgebreid kennis te maken met onze sterke doorstroomrichting Industriële Wetenschappen (IW).

wegwijzer IW
Gastspreker dr. ir. Patrick Van Rymenant van de hogeschool Lessius Mechelen, campus De Nayer, benadrukte dat de slaagcijfers aan de hogeschool bevestigen dat Industriële Wetenschappen een prima vooropleiding is voor allerhande ingenieursstudies. Ook enkele oud-leerlingen van het githo kwamen getuigen over hun vroegere secundaire schoolcarrière én hun huidige studies binnen het Hoger Onderwijs.

EUREKA-avond 2013 001EUREKA-avond 2013 002EUREKA-avond 2013 003EUREKA-avond 2013 004EUREKA-avond 2013 005EUREKA-avond 2013 006


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot werden de aanwezige jongeren en hun ouders rondgeleid doorheen de verschillende vaklokalen en labo’s. Het werd een écht “inleefmoment” waarbij leerkrachten én leerlingen toonden hoe het er in de dagelijkse klaspraktijk aan toegaat. Van de gelegenheid om vragen te stellen aan leerkrachten, leerlingen én oud-leerlingen werd veelvuldig gebruik gemaakt. Deze geslaagde informatieavond werd gezellig afgesloten met een drankje en een informele babbel.