Studie-informatiedagen (SID-in) 2013

geplaatst in: Infomomenten

Elk jaar organiseren de centra voor leerlingenbegeleiding en het Agentschap voor Onderwijscommunicatie in de vijf Vlaamse provincies zogenaamde studie-informatiedagen (SID-in).

logo SID-in 2013

Op woensdag 13 en vrijdag 15 maart 2013 konden onze laatstejaars secundair onderwijs (6tso en 7bso) uitgebreid kennismaken met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het githo. Bedoeling van deze SID-in is leerlingen te helpen met hun studie- of beroepskeuze.

Jongeren die niét verder studeren kunnen er terecht met vragen over de inhoud van beroepen, over mogelijke tewerkstelling en verdere opleiding in bedrijven en organisaties. De beroepeninformatie is evenwel ook interessant voor jongeren die wél verder studeren. Zeker in tijden van crisis is het ook voor hen handig om weten welke opleiding het beste voorbereidt op een bepaald beroep, en in welke beroepssectoren ze terecht kunnen met een bepaald diploma. Onze leerlingen konden ter plaatse vaststellen dat alle wegen voor hen nog open lagen: zowel verderstuderen als gaan werken!