BERT 2013

geplaatst in: Topprestaties

Ooit al gehoord van BERT van Infrabel? BERT is hier geen voornaam maar wel de afkorting van “Belgian Railways competition for Technicians”, een nationale scholenwedstrijd voor laatstejaars-studenten in het studiegebied “mechanica-elektriciteit”.

NMBS-groep

De media berichten regelmatig over koperdiefstallen. Vooral de koperen kabels aan de spoorwegen lijken zeer gegeerd. Naast het financiële verlies levert het spoorwegennet-beheerder Infrabel ook een aanzienlijke commerciële schade op door de vele bijkomende vertragingen. Bovendien kunnen deze diefstallen de goede werking van het spoorwegennet in gevaar brengen. Hoog tijd dus om er wat aan te doen! In afwachting van eventuele ondergrondse betonnering en/of vervanging door glasvezelkabels, gaat Infrabel actief op zoek naar betere bewakings- en alarmeringssystemen ter voorkoming van dergelijke koperdiefstallen. Het doet hierbij beroep op de technische inventiviteit van jongeren door het als thema te gebruiken voor hun jaarlijkse scholenwedstrijd BERT.

BERT 2013 001b.BERT 2013 003b

Thomas Blockx en Liam Dillen uit onze technische afdeling Elektrische Installatietechnieken gingen samen de uitdaging aan en hebben hun geïntegreerde proef – of kortweg GIP – volledig aan het BERT-project gewijd. En met succes! Hun feilloos werkend detectie- en alarmeringssysteem tegen koperdiefstallen kreeg de juryprijs voor het meest ecologische project, goed voor 750 euro voor de school en een Go-Pass voor alle klasgenoten.
Proficiat Thomas en Liam!