Afficheactie 2013

geplaatst in: Evenementen

Samen kiezen wij voor zijn/haar passie is de nieuwe schoolslogan voor onze githo-afficheactie 2013. Op 7 verschillende affiches bevestigen ouders én leerlingen van onze school hun bewuste studiekeuze voor het technisch of het beroepsonderwijs. We willen hiermee aantonen dat het belangrijk is dat jongeren en hun ouders hun studiekeuze bepalen vertrekkende vanuit interesse en talent en niet vanuit sociaal aanzien! Als jongeren zich door hun ouders geruggesteund voelen voor wat hen interesseert, voor wat hen bezighoudt, voor hun passie, … dan kunnen ze werkelijk bergen verzetten!

[slideshow_deploy id=’2668′]
Door deel te nemen aan onze githo-afficheactie 2013 kan je wekelijks prachtige prijzen winnen. Op maandag 2 september 2013 worden uit alle deelnemers bovendien 25 hoofdprijzen getrokken waaronder als superprijzen 3 tablets! Hang je githo-affiche dus maar gauw uit en klik regelmatig hier om te kijken of je bij de gelukkigen bent! Het volledige reglement van de githo-afficheactie 2013 kan je trouwens hier nalezen.

Toch wel technisch

Ook de Vlaamse overheid wil met onderstaande videoclips wijzen op de nog steeds bestaande vooroordelen omtrent technische opleidingen. Samen met de verschillende onderwijsverstrekkers wil ze in een boodschap van algemeen nut duidelijk maken dat de perceptie m.b.t. het technisch onderwijs – en in het bijzonder de technologisch georiënteerde studierichtingen – toch wel serieus moet worden bijgestuurd!

“Eerst ASO proberen en dan eventueel “zakken” naar het technisch onderwijs”… zo denken vandaag nog al te veel jongeren en hun ouders bij het kiezen van een middelbare school… Fout! Soms – of misschien juist daardoor – zelfs het begin van veel ontgoochelingen! Zo vragen de op een doorstroom naar het hoger onderwijs gerichte technologisch georiënteerde studierichtingen zoals Industriële Wetenschappen (IW) en Elektromechanica (EM), om meer kennis, inzicht, vaardigheden en vernuft dan door sommigen nog altijd wordt aangenomen. Een (te) late overstap naar zo’n opleiding is dus helemaal geen evidentie! En net dat, durft jongeren en hun ouders wel eens te ontgaan.

En… jawel hoor, mocht je dat nog steeds niet geloven: ook meisjes vinden beslist hun gading in het technische aanbod. Ben je dus M/V met technisch talent en ben je gebeten door de microbe van “Wiskunde, Wetenschappen en Techniek”, dan houdt niets je tegen om te kiezen voor een technologisch georiënteerde studierichting. Doen want een technische opleiding biedt meer toekomst dan je denkt!

toch wel technisch!