DP World Antwerp Technical Award 2013

geplaatst in: Topprestaties

logo DP World Belgium

Wist u dat het githo sinds enkele jaren ook stevig verankerd zit in de Antwerpse haven? Onze succesvolle deelnames aan de prestigieuze DP World Antwerp Technical Award zijn hieraan uiteraard niet vreemd. Deze jaarlijkse scholenwedstrijd voor zesdejaars wordt door één der grootste goederenbehandelaars ter wereld ingericht in de hoop jong, technisch talent te ontdekken én te belonen in Vlaanderen. Enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze prijs is dat de ingezonden geïntegreerde proef (GIP) een toepassing moet hebben in het havengebeuren.

Tom De Bruyn en Kevin Verhulsel, twee laatstejaarsstudenten uit onze studierichting Elektrische Installatietechnieken, vonden inspiratie voor hun GIP in de Antwerpse haven. Beiden ontwierpen immers een perfect werkend schaalmodel van een “straddle carrier simulator”. Een straddle carrier is een hef- en verplaatsmachine voor containers, in haventaal ook wel “olifant” of “spinnenkop” genoemd. Alvorens havenarbeiders met dergelijke gevaarten overweg mogen, dienen ze vooraf een grondige opleiding te volgen. De op schaal nagebouwde simulator van Tom en Kevin laat alvast toe om zo realistisch mogelijk te oefenen zonder dat iemand hierbij gevaar loopt.

DP World Antwerp Technical Award 2013 01bDP World Antwerp Technical Award 2013 03
De opgetogen jury van DP World Antwerp loofde de technische begaafdheid, alsook de wel-sprekendheid van beide studenten. Zij kende hun GIP-project dan ook unaniem de eerste prijs toe. Het bracht onze school 1000 euro op, te besteden aan didactisch materiaal. Ook Tom en Kevin mochten onder mekaar eenzelfde bedrag verdelen.

Ondertussen hebben Tom en Kevin ook de cover gehaald van DP WORDS, hét personeelsblad van DP World Belgium, editie 18, juli 2013. Bovendien werd er op pagina 16 onder de rubriek Nieuws een gans artikel gewijd aan de DP World Technical Award editie 2013. U kan het hier alvast nalezen!

Proficiat Tom en Kevin!