Onthaalweek 2013

geplaatst in: Activiteiten

Om de ingrijpende overstap van lagere naar secundaire school enigszins te vergemakkelijken, bieden we onze eerstejaars een onthaalweek aan. Jongeren op een speelse manier vertrouwd maken met hun nieuwe (school)omgeving, klasgenootjes en leerkrachten, werkt alvast sterk drempelverlagend. Ook tijdens de broodjeslunch wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om mekaar beter te leren kennen.

kennismakingsspelletjes in groep …
of per twee!

 

broodjesmaaltijd aangeboden door de school …
smullen maar!Natuurlijk moet er ook al wel wat gewerkt worden. Aan de hand van een onthaalbrochure wordt ondermeer het schoolreglement grondig doorgenomen. Zo raken de nieuwelingen al gauw vertrouwd met de eigenheden en geplogenheden van hun nieuwe school.

Na inspanning volgt de welverdiende ontspanning. Voorzien van onthaalbrochure trekken leer-lingen en begeleiders op verkenningstocht doorheen de gemeente. Deze voert hen ondermeer langs gemeentehuis, bibliotheek, politie en brandweer.

op stap in de gemeente …
in de bib …

 

en bij de brandweer!
bij de politie …
De onthaalweek wordt afgesloten met een sport- en ontmoetingsdag op de jeugdterreinen van KFC Nijlen. Het is duidelijk dat het githo als zorgzame school nog bewust tijd uittrekt om jongeren bij aanvang van het nieuwe schooljaar écht te onthalen, écht te verwelkomen!

sport- en ontmoetingsdag als afsluiter van de onthaalweek!