GRAM-prijzen 2013

geplaatst in: Topprestaties

De “Gilde voor Revaluatie Arbeid en Motivatie” – kortweg GRAM – reikt jaarlijks de gelijknamige GRAM-prijzen uit aan leerlingen van het zesde jaar van het beroepsonderwijs die zich door vak-bekwaamheid, creativiteit of originaliteit hebben doen opmerken. Op die wijze wil de GRAM vzw jongeren, die bewust voor een beroepsopleiding kiezen, extra aanmoedigen én belonen.

Bij het toekennen van de GRAM-prijs wordt rekening gehouden met volgende beoordelingscriteria:

  • 40 % op speciale vakbekwaamheid;
  • 30 % op GIP (geïntegreerde proef);
  • 30 % op sociale vaardigheden.

Het githo levert voor haar drie beroepsopleidingen telkens 1 laureaat:

  • Vincent Vandeghens (afdeling Elektrische Installaties),
  • Michiel Ceulemans (afdeling Auto) en
  • Wout Devolder (afdeling Houtbewerking).

Zij mochten op zaterdag 21 september 2013 tijdens de officiële prijsuitreiking in cultureel centrum Den Boomgaard in Broechem een cheque ter waarde van 120 euro in ontvangst nemen.

GRAM 6bso 2013
GRAM-laureaten 6bso Wout, Michiel en Vincent met GRAM-juryleden dhr. A. Sebreghts (l) en dhr. R. Tack (r)

Naast de individuele prijzen worden er jaarlijks door GRAM ook groepsprojecten financieel beloond. Men richt zich hierbij specifiek naar de leerlingen van het 7e jaar van het beroeps-onderwijs. In totaal hadden 20 scholen zich ingeschreven met 27 projecten: 16 uit de zogeheten “zachte sector” en 11 uit de “harde sector”. In deze laatste categorie ook eentje van onze school.

combi-omnibus 2013
van combibus naar omnibus

Onze zevendejaars Auto bouwden een voormalige combi van de politie om tot een omnibus, zeg maar een multifunctionele dienstwagen die ondermeer gebruikt kan worden voor de aan- en afvoer van materialen wanneer leerlingen buiten de schoolmuren gaan klussen.

De GRAM-jury beloonde hun groepsproject “van combibus naar omnibus” alvast met een verdienstelijke vierde plaats, goed voor 400 euro.

Proficiat aan alle GRAM-winnaars!