Wees wegwijs 2013

geplaatst in: Evenementen

‘Goed voorbereid leidt tot betere resultaten’ is ongetwijfeld een ware bewering. In onze school vangt de voorbereiding op ‘Rijbewijs op School’ dan ook al een schooljaar eerder aan. Het project ‘Wees Wegwijs’ geeft onze leerlingen van het 5e jaar technisch immers een initiatie in het behalen van het rijbewijs B. In het beroepsonderwijs wordt dit overigens geïntegreerd gegeven in de lessen Project Algemene Vakken of kortweg PAV.

Vooreerst worden de verschillende stappen en mogelijkheden (theorie en praktijk) doorlopen om een rijbewijs B te behalen. Aansluitend nemen de leerlingen een praktisch kijkje in de garage van onze studierichting Autotechnieken (koelvloeistof vervangen, bandenspanning meten, reservewiel steken, …). Daarna volgt een bondig overzicht van de theorieleerstof met als klap op de vuurpijl een simulatie van een theorie-examen rijbewijs B.

In samenwerking met de politie Berlaar-Nijlen konden de leerlingen ook dit schooljaar weer kennismaken met de tuimelwagen en de promillebril! Hierdoor ondervinden jongeren daadwerkelijk het belang van het dragen van de autogordel en de negatieve invloed van o.a. alcohol op het (rij)gedrag. Alvast een leuke en leerrijke afsluiter!

Wees Wegwijs 02
Even overkop met de tuimelwagen!
Wees Wegwijs 03
Gelukkig klikvast in de autogordels!
Wees Wegwijs 04
Wandelparcours met de promillebril … niet gemakkelijk!
Wees Wegwijs 05
En probeer die sleutel maar eens in ‘t sleutelgat te krijgen!