Skiklassen 5e jaar (2018)

geplaatst in: Activiteiten

01/03

Vandaag vertrokken we na een stevig ontbijt richting piste. Deze keer stapten we door een hoop sneeuw voor we onze skilatten konden aantrekken. Het ganse landschap was bekleed met een vers, dik sneeuwtapijt.

Onze leerlingen kunnen ondertussen allemaal al vlotjes van de verschillende pistes naar beneden glijden. Ook onze beginners hebben al een pak meer zelfvertrouwen gekregen. Dalski, aankanten, stok zetten… Het zijn ondertussen allemaal gekende begrippen voor onze leerlingen.

‘s Middags aten we zoals elke dag allemaal samen. Pasta en frietjes zorgden ervoor dat we genoeg energie hadden om aan de namiddag te beginnen.

‘s Avonds keerden we terug naar het hotel voor alweer een lekkere maaltijd waarna we ons klaarmaakten voor een avondje rodelen.

Op een opblaasbare band schoven onze leerlingen van een sneeuwhelling naar beneden. Plezier verzekerd!

Daarna keerden we terug naar ons hotel voor een verkwikkende douche en een welverdiend bedje.

 

A Domani. Dan start spijtig genoeg onze laatste dag in Lavarone.

 

28/02

Vandaag vertrokken we met een kleinere groep leerlingen richting piste. Spijtig genoeg moesten 4 van onze leerlingen in bed blijven omwille van een buikgriepvirus. Ze werden daar goed verzorgd door mevrouw Van Tendeloo.

Alle andere leerlingen pakten zich warm in en trokken de skilatten weer aan. Koude temperaturen met een mooie bergzon en open hemel lagen op ons te wachten.

Na het avondeten speelden leerkrachten en leerlingen samen nog enkele gezelschappsspelletjes.

Daarna was het alweer tijd om onder de wol te kruipen.

 

A domani ! Voor meer sneeuw!

 

27/02

Vandaag vertrokken we na een stevig ontbijt alweer richting piste om aan de verschillende afdalingen te beginnen.

Oefening baart kunst en iedereen komt ondertussen al behoorlijk vlotjes naar beneden gegleden. Onze leerlingen zijn allemaal al goed vertrouwd met de liften, pistes en lokale keuken.

‘s Middags konden we genieten van fishsticks met frietjes en ‘s avonds trokken we voor een gezellige avond naar een pizzarestaurant waar heerlijke pizza’s uit de Italiaanse houtoven getoverd werden. Salami, funghi, margherita, enz. Allemaal werden ze goedgekeurd door onze leerlingen.

Daarna vertrokken we terug naar ons hotel waar ons bedje al op ons lag te wachten.

 

A domani! Voor meer sneeuw en meer nieuws!

 

26/02

Vandaag konden onze leerlingen van het 5e jaar onder een stralende bergzon weer hun vaardigheden tonen op de skipistes.

Onze beginners maken met de hulp van hun monitoren al grote vorderingen en onze meer ervaren skiërs trokken er samen op uit in de bergen.

Elkaar helpen, in team samenblijven en sterke vriendschappen smeden, is de boodschap.

Na een alweer heel sportieve dag keerden we terug naar ons hotel voor een verkwikkende douche en maaltijd.

Daarna was het tijd om de geest nog eens actief te laten werken. Onze leerlingen namen het tegen elkaar op in een echte Githo-quiz.

 

Weer een geslaagde dag om op terug te kijken!

 

 

25/02

Vandaag vertrokken we met onze leerlingen voor een eerste skidag. Verse sneeuw en schitterende pistes lagen op ons te wachten.

Die moesten echter eventjes wachten. Onze bus schampte langs een auto in een scherpe bocht. Hierdoor moest er eerst een lading papierwerk in orde gebracht worden voor we verder konden rijden. Een heel avontuur voor onze leerlingen maar gelukkig konden we al snel onze busrit verderzetten.

Voor iedereen, maar zeker voor onze beginners, werd het daarna ook nog een heel spannende dag. Voor de eerste keer die skilatten aantrekken, een lift nemen en dan alle tips van onze monitoren goed opvolgen om elegant af te dalen.

‘s Middags kregen we heerlijke pasta en frietjes waarna we, terug helemaal opgeladen, een vervolg aan ons sportieve dagje konden breien.

Moe maar voldaan namen we na onze eerste skidag de bus terug naar ons hotel. Waar we, na een verfrissende douche en een maaltijd, andere skills gingen gebruiken op de bowlingbaan.

 

We kijken al uit naar de volgende dag!

 

 

24/02

Ciao Belgio

 

Onze leerlingen van het 5e jaar zijn vanmorgen, na een vlotte busrit, aangekomen op hun bestemming. Op deze eerste dag hebben ze al een eerste kennismaking met het lokale dorp achter de rug en zijn ze voorzien van al het nodige skimateriaal. Ondertussen hebben we ook al een aangename eerste ervaring met de lokale keuken gehad. We kunnen niet wachten om morgen op onze skilatten te gaan staan.

 

A domani