Solidariteitsactie 2016-2017

geplaatst in: Geen categorie

Op onderstaande foto ziet u de overhandiging van de cheque voor vzw Bl!k. Totale opbrengst van de solidariteitsactie 2016-2017 was 4000 euro en werd verdeeld onder studio Bl!k en de wereldkids.

 

overhandiging cheque + bezoek raadzaal 022

Op de foto : klassen 1B – 6AB met Rudy en Nadine van studio Bl!k.

 

Wereldkids is een organisatie ontstaan in 1999 met als doel het steunen van zwerf- en straatkinderen uit Mumbai in India. Ze willen deze kinderen helpen een nieuwe, duurzame toekomst op te bouwen. Hiervoor werken ze ter plaatse samen met de Salaam Baalak trust. Deze stichting beheert een aantal dag- en nachtverblijven voor jongen en/of meisjes in verschillende delen van de grootstad Mumbai (24 miljoen inwoners). Kinderen van 2 tot 18 jaar krijgen er onderwijs of worden een beroep aangeleerd, ze krijgen voedzame maaltijden en kunnen zich er wassen en soms ook overnachten. Er wordt bovendien aan ouderbegeleiding gedaan.

De door onze leerlingen ingezamelde centen worden door de bezieler van het project, Dhr. Luc Meys, persoonlijk ter plaatse besteed. Meer info op www.wereldkidsonline.be

 

Studio Bl!k vzw is een vereniging die door Nadine Brosens en Rudy Schoofs werd opgericht in 2016. De organisatie heeft als doel jonge kinderen met een beperking volwaardig te integreren in de podiumkunsten, en dit samen met kinderen zonder beperking. Hiervoor worden de krachten, kennis en ervaring gebundeld door professionelen uit de theater- en medische wereld. Ze doen dit tijdens expressieweekends én in 2017 tijdens een theaterweek mét eindvoorstelling i.s.m. een regisseur.

Zo wil Studio Bl!k de kracht, schoonheid en complementariteit van een inclusieve samenleving tonen.