Prijsuitreiking houtproef 2017

geplaatst in: Topprestaties

Afgelopen vrijdag is Mathis Pauwels van 4HB naar de prijsuitreiking van de vlaamse houtproef mogen gaan. Hij behaalde daar eens schitterende 10e plaats van de 298 leerlingen(provincie Antwerpen). In bijlage enkele foto’s van de prijsuitreiking en 4HB die hun proef aan het afleggen zijn.

Mathis mag dan ook nog eens door naar de volgende ronde. Daarbij kunnen we al zeggen dat hij bij de laatste 75 leerlingen is op een totaal van 850 leerlingen.Deze prijsuitreiking zal plaats vinden op vrijdag 9 juni ’17 om 19 uur (Concertzaal “De Casino”, Stationsstraat 104, 9100 Sint-Niklaas)
Wat is de houtproef?

Een leerlingenproef waar

techniek en vakkennis centraal staat.

Via de houtproef willen wij het beroep van houtbewerker in het daglicht stellen, en dan voornamelijk de opleiding tot houtbewerker bekendmaken aan het grote publiek en tevens de jongeren te overtuigen om zich verder te verdiepen in de veelzijdigheden van het vak.


De houtproef is een proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs (BUSO/BSO/TSO) die de richting hout of schrijnwerkerij volgen. Tijdens de houtproef maakt elke leerling in de school een werkstuk in massief hout, onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury.