Picknickbank toont vorm diamantschijf

geplaatst in: Topprestaties
Nijlen – De leerlingen van het Githo in Nijlen hebben vrijdagochtend ontbeten aan een bijzondere picknickbank. De houtbewerkers hebben ze eigenhandig in mekaar gestoken.

De verbouwingen aan de historische slijperij zijn in 2016 afgerond en de tuin aan het Kempens Diamantcentrum kreeg een mooi grasveld. Hoog tijd dat ook bezoekers van dit plekje kunnen genieten, want het diamantcentrum heeft ook de functie van toeristisch infopunt. Fietsers kunnen er bijvoorbeeld halt houden om brochures op te halen.

De vertegenwooridgers van het Kempens Diamantcentrum stelden vrijdagochtend dus fier hun nieuwe picknickbank voor. Er stonden broodjes klaar, want er moest iemand bedankt worden. De leerlingen van de derde graad houtbewerking van het Githo hebben het houten zitmeubel eigenhandig gemaakt. “De bank is gemaakt naar het model van een schijf om diamant te slijpen. We wonnen met de picknickbank de eerste prijs in de jaarlijkse GRAM-wedstrijd”, leggen de leerlingen uit.

Advertentie

“De realisatie heeft nog een extra symboliek, want het Githo is in 1966 opgericht als diamantschool waar jongens het vak van diamantslijper konden leren”, vult Ellen van de Velde van het Kempens Diamantcentrum aan.

bron: nieuwsblad