Junior Journalist-wedstrijd 2017 (deel 1)

geplaatst in: Activiteiten, Topprestaties

Junior Journalist-wedstrijd 2017

 

De Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds is al jaren de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen. Ook dit schooljaar organiseerden de plaatselijke Davidsfondsafdelingen van Nijlen en Kessel, in samenwerking met alle scholen en het gemeentebestuur van Nijlen, de alweer 28e lokale Junior Journalist-wedstrijd voor de derde graad van het basisonderwijs en voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Het thema: “Hoe groen is onze blauwe planeet?”

 

Afgelopen weekend werden voor hun literaire prestatie 10 plaatselijke laureaten door het Davidsfonds van Nijlen en Kessel in de boeken gezet. Onder herhaald applaus maakte DF-voorzitter Walter Caethoven de uitslag van de opstelwedstrijd bekend, waarna woordkunstenaars Agnes Van Brandt en Gaston Van den Branden de winnende werkjes met veel brio voorlazen.

IMG-20170320-WA0008_resized

Binnen de categorie secundair onderwijs kwam de jury tot volgende rangschikking:

  • Witze Tops (2MEb): Hoe groen is onze blauwe planeet? (124/150)
  • Jasper Van den Broeck (1TMb2): Theodor, de spin. (115/150)
  • Robbe Geens (2IW): Hoe groen is onze blauwe planeet? (112/150)
  • Robbe De Beuckeleer (1TMb1): Hoe onze blauwe planeet weer groen werd. (111/150)
  • Emma Hellemans (Sint-Calasanz): Hoe groen is onze blauwe planeet? (110.5/150)

 

Tijdens de aansluitende receptie, vriendelijk aangeboden door het Gemeentebestuur van Nijlen, werd het glas geheven op zoveel literair talent. Schrijven is duidelijk nog in bij de jongeren. Gelukkig maar!

Hier kan je het winnende tekstje van Witze Tops nog even nalezen. We kunnen evenwel niet garanderen dat zijn suggestie omtrent de papierberg ook werkelijk gaat gevolgd worden, maar wie weet?

IMG_3824Laureaten githo nijlen Junior Journalist-wedstrijd 2017: Jasper, Robbe, Witze en Robbe.

Een dikke proficiat alvast aan alle laureaten van de Junior Journalist-wedstrijd 2017 en aan de “dead poets society” van githo nijlen in het bijzonder!