Skiklassen 2017

geplaatst in: Geen categorie

16/02

Ciao a tutti

 

Donderdag 16 februari. Vandaag stond onze allerlaatste volledige skidag in Folgaria op het programma. Na de toch wat trieste dag van gisteren, begon vandaag iedereen met frisse moed en evenveel enthousiasme als de voorbije dagen aan de skilessen. Eens te meer waren de monitoren lovend over de inzet en vooruitgang die onze sneeuwklassers deze week aan de dag legden. Ondertussen kregen wij de melding dat mevrouw Peeters morgenvroeg om 7.00 uur zal gerepatrieerd worden en om 12.30 uur op de luchthaven van Deurne zal landen.

Op het einde van de skidag brachten de leerlingen nog één van hun opdrachten uit de “één-tegen-allen” competitie tot een goed einde. Met 30 leerlingen vormden ze een ketting die de blauwe piste van Folgaria afdaalde en dit zonder één valpartij. Na dit kunststukje trokken we naar de bus die ons veilig terugbracht naar ons hotel.

Dit keer was het de beurt aan de leerlingen van 2IW, 2Ba en 2Bb om zich te haasten. Vandaag mochten zij immers naar de plaatselijke pizzeria voor de beste pizza van de wereld. De leerlingen die in het hotel achterbleven konden daar genieten van hun avondmaal: een bord pasta met tomatensaus, daarna een kalkoenlapje met gefrituurde aardappelbolletjes en boontjes en afsluiten deden we zoals altijd met een heerlijk dessertenbuffet.

Aangezien de leerlingen de “één-tegen-allen” uitdaging tot een goed einde brachten, mochten ze vandaag een feestje bouwen, hetgeen ze ook vol overgave deden. Om 23.00 uur was het echter tijd om te gaan slapen. Morgen wacht ons een drukke dag: In de voormiddag gaan we nog skiën en in de namiddag moet al het skimateriaal terug binnengebracht worden, moet de bus worden ingeladen en moeten we ons klaar maken om terug richting België te keren. Dat betekent ook dat dit het laatste verslagje van de week is. Wij hopen dat jullie op deze manier de belevenissen van jullie zonen en dochters op de voet hebben kunnen volgen en zien jullie zaterdag op het August Hermansplein in Nijlen.

 

A sabato

 

15/02

Buongiorno a tutti.

 

Woensdag 15 februari. Ondanks het feit dat een stralend zonnetje ons ongelooflijk hard toelachte, werd het toch een dag in mineur voor ons. Mevrouw Peeters kwam immers lelijk ten val en diende naar het ziekenhuis van Rovereto te worden overgebracht. Daar stelden de dokters een breuk vast net onder de linkerknie. Hierdoor is een operatie onafwendbaar. Momenteel is men in de school dan ook volop bezig om alles in orde te maken met de verzekeringsmaatschappij, zodat mevrouw Peeters zo snel mogelijk naar België kan gerepatrieerd worden. Uiteraard zorgde dit voorval voor een serieuze domper op onze skidag. Om 16.30 uur keerden we dan ook in een bedrukte stemming terug richting hotel. Ook onze tweedejaars waren immers bijzonder aangedaan door wat er met mevrouw Peeters gebeurde.

Terug in het hotel aangekomen was het voor de leerlingen van 2H, 2MEa en 2MEb snel douchen en zich klaar maken. Zij mochten immers pizza gaan eten in de plaatselijke pizzeria, waarna ze hun kunnen mochten tonen op de plaatselijke bowlingbaan. Daar kroonde Luca Struyf uit 2MEb zich tot bowlingkampioen met maar liefst 141 punten.

Tegelijkertijd genoten de overige leerlingen in het hotel van alweer een heerlijk avondmaal: macaroni met kaas en hesp als voorgerecht en nadien een varkenslapje met kroketten en broccoli. Ook het dessertenbuffet is ondertussen een traditie geworden. Na het avondmaal probeerden de leerlingen verder werk te maken van hun uitdaging “één-tegen-allen” en … met succes. Liefst 13 van de 20 opdrachten werden inmiddels tot een goed einde gebracht. Onze tweedejaars zijn dus aardig op weg om hun uitdaging te winnen.

Om 22.15 uur was het dan tijd om ons bed op te zoeken zodat we morgen fris en uitgerust voor de laatste keer naar het grote skigebied van Folgaria kunnen. Daarover brengen we jullie morgen weer verslag uit, hopelijk met beter nieuws dan vandaag.

We willen tot slot met z’n allen, leerlingen en leerkrachten, vanop deze plek mevrouw Peeters een hart onder de riem steken en haar een snel en voorspoedig herstel toewensen.

 

A domani

 

14/02

Ciao a tutti

 

Dinsdag 14 februari. Vandaag stonden onze tweedejaars voor heel wat uitdagingen. We gingen immers voor de eerste keer naar het grote skigebied van Folgaria. Onze jongens en meisjes moesten dus nieuwe pistes verkennen en al hun skivaardigheden aanspreken. Maar net als de eerste 2 skidagen deden ze dat opnieuw met verve. In die mate zelfs dat op het einde van de dag ALLE leerlingen van een rode piste afdaalden.

Omdat het skigebied van Folgaria op een half uurtje rijden van het hotel is, keerden we tijdens de middag niet terug naar ons hotel voor het middagmaal. In plaats daarvan kregen we een lunchpakket mee dat we tijdens de middag samen op de piste opaten. In het lunchpakket zaten 2 broodjes, een boterham met kaas, hesp en mayonaise, een drankje, een mandarijntje en een stuk chocolade.

Na het middageten werd er opnieuw duchtig op los geskied door al onze sneeuwklassers. En het was een zalige skidag: een stralende zon en enthousiaste leerlingen, meer moet dat voor de begeleiders niet zijn.

Op het einde van de skidag bracht onze chauffeur ons veilig terug naar het hotel waar de leerlingen de kans kregen zich eerst te douchen en even te rusten alvorens om 18.30 uur te verzamelen in de ontspanningsruimte van het hotel. Daar daagden de leerkrachten de leerlingen uit voor een spelletje “één-tegen-allen”. De bedoeling hiervan is dat de leerlingen tegen donderdagavond 20 opdrachten tot een goed einde brengen. Slagen ze in hun opzet, dan krijgen de leerlingen op donderdagavond een afscheidsfeestje aangeboden. Slagen ze niet, dan gaan de leerlingen donderdagavond om 21.00 uur in hun bed en bouwen de leerkrachten en monitoren een feestje.

Om 19.00 uur schoven we dan met z’n allen aan voor het avondmaal: ravioli als voorgerecht en als hoofdgerecht hamburger met dunne schijfjes gebakken aardappel en andijvie. Afsluiten deden we weer met een uitgebreid dessertenbuffet.

Onmiddellijk na het avondeten stond er een zeer leuke avondactiviteit op het programma. Op grote banden mochten we tegen hoge snelheid de piste afdalen. Iedereen genoot met volle teugen van deze zeer unieke ervaring.

Terug in het hotel aangekomen was het alweer tijd om ons klaar te maken voor het slapengaan en te genieten van een welverdiende rust. Morgen gaan we er dan met z’n allen weer volop tegenaan.

 

A domani a tutti

 

13/02

Ciao a tutti

 

Maandag 13-02. Onze tweede skidag begon een beetje in mineur. Joppe De Hoog uit 2IW was gisteren onschuldig ten val gekomen en bleek een pijnlijke en gezwollen hand te hebben. Onderzoek in het ziekenhuis van Trento bracht een kleine breuk aan het licht. Gevolg: 25 dagen gips en einde skiën voor Joppe. Het moet echter gezegd worden dat Joppe met dit slechte nieuws zeer volwassen en positief omgaat.

Terwijl Joppe dus met mevrouw Lieckens in het ziekenhuis zat, maakte de rest van onze githoboys en girls onder een stralend zonnetje de pistes van Lavarone onveilig. Het verbaast ons enorm om te zien hoeveel progressie onze sneeuwklassers maken op zo’n korte tijd. Leerlingen die nog nooit op skilatten gestaan hadden komen nu haast probleemloos van de blauwe en sommige zelfs van de rode pistes. Ook de geoefende skiërs hebben hun technieken al weten te verbeteren dankzij de ervaren monitoren die hen begeleiden.

Om 12.00 uur namen we dan de bus richting hotel waar we verwend werden met een bord pasta en daarna gebakken patatjes met schnitzel en paprika. Het is ondertussen al een kleine traditie geworden, maar afsluiten mochten we weer met een uitgebreid dessertenbuffet.

Na het middagmaal trokken we opnieuw naar de skipistes. Dit keer was het weer ons jammer genoeg minder gunstig gezind. Een dikke mistlaag belemmerde ons op heel wat plaatsen het zicht, zodat het vaak wat lastiger skiën was. Toch temperde dit het enthousiasme en de gedrevenheid niet.

Om 16.00 uur eindigde onze skidag en kregen alle leerlingen de kans om in het plaatselijke supermarktje enkele inkopen te doen. Na onze doortocht daar moest de uitbater de snoep- en drankrekken van zijn winkel opnieuw aanvullen, want onze tweedejaars sloegen kilo’s snoep, koeken en chips en liters drank in.

Terug in het hotel aangekomen nam iedereen een verkwikkende douche en maakte men zich klaar voor het avondmaal: een bord pasta en kip met frieten en boontjes. En net als zaterdag en zondag was er ook vandaag weer een jarige onder ons, nl. Tibo Leemans uit 2H. Ook voor hem zongen we uiteraard allemaal een verjaardagsliedje en ook voor hem zorgden de mensen van het hotel voor een heerlijke verjaardagstaart als dessert.

Na het avondmaal was er dit keer geen avondactiviteit voorzien. De leerlingen kregen de kans om wat vroeger te gaan slapen. Velen onder hen grepen deze mogelijkheid met beide handen en kropen vroeg onder de wol. De anderen ontspanden zich in de bar van het hotel met gezelschapsspelletjes. Om 22.00 uur moesten ook deze leerlingen hun bed opzoeken. Morgen wacht immers weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen. We trekken dan naar het grote skigebied van Folgaria. Uiteraard houden wij jullie langs deze weg op de hoogte.

 

Arrividerci

 

12/02

Buongiorno Belgio

 

Zondag 12 februari. Stralende zon in Italië. Na een stevig ontbijt trokken we naar de pistes van Lavarone waar we onder begeleiding van zeer gedreven monitoren onze eerste échte skilessen voorgeschoteld kregen. Met vallen en opstaan werden de allereerste vorderingen gemaakt. Het was een plezier om te zien hoe onze jongens en meisjes zo gedreven en enthousiast tekeer gingen op de pistes.

Na 2 uur hard werken en veel bijleren konden we wel wat nieuwe energie gebruiken en dus keerden we terug naar het hotel voor een lekker middagmaal. Beginnen deden we met een heerlijk bord lasagne, gevolgd door een kalkoenlapje met gebakken patatjes en venkel. Afsluiten deden we ook nu weer met een uitgebreid dessertenbuffet.

Met een goed gevuld buikje reden we opnieuw richting skipistes voor het tweede deel van onze skidag. Onze tweedejaars vlogen er terug volop in en leerden weer heel wat bij. In die mate zelfs dat tegen het einde van onze eerste skidag bijna alle leerlingen van een blauwe piste afdaalden.

Terug in het hotel aangekomen trokken onze leerlingen naar hun kamers om zich te douchen en even uit te rusten van hun zeer inspannende dag alvorens aan het avondmaal te beginnen: een bord spaghetti als voorgerecht, gebraad en puree met erwtjes en als afsluiter een stuk taart ter gelegenheid van de verjaardag van Stijn Janssenswillen uit 2IW.

Na het eten vertrokken de leerlingen van 2IW, 2Ba en 2Bb met de bus richting Bertoldi waar ze zich mochten uitleven op de bowlingbanen van het plaatselijke bowlingcenter. Arne De Ceuster uit 2IW slaagde erin de eerste strike van de avond te gooien.

Ondertussen streden de leerlingen van de andere klassen in het hotel tegen elkaar in onze “githo sneeuwklassenquiz”. Na 5 rondes kroonden uiteindelijk Luca Struyf, Max Everaerts, Anton Van Wonterghem, Tiber Van Dessel en Lenn Menarguez-Torres zich tot de winnaars.

Omstreeks 22.00 uur kropen onze leerlingen moe maar voldaan in hun bed. Morgen wacht hen weer een mooie maar vermoeiende dag op de latten. Daarover informeren we jullie morgen opnieuw. Ondertussen kunnen jullie via de githo-facebookpagina al enkele foto’s bekijken van onze ski-avonturen.

 

A domani

 

11/02

Ciao Belgio

 

Het is zaterdagavond en we hebben onze eerste dag op Italiaanse bodem achter de rug. Na een zeer voorspoedige en vlotte busrit bereikten we rond 10.00 uur hotel Monteverde in Gionghi, onze uitvalsbasis voor deze sneeuwklassen.

Bij aankomst konden onze leerlingen onmiddellijk hun kamers verkennen en zich rustig installeren. De meesten konden die uurtjes rust goed gebruiken na een vermoeiende nacht in de bus. Om 12.30 uur mochten we dan voor de eerste keer onze voeten onder tafel steken voor een heerlijke 3-gangenmaaltijd, bestaande uit pasta, gevolgd door gebakken patatjes met worteltjes en kalfslapje en afsluitend met een dessertenbuffet.

Na het eten trokken we met z’n allen naar de skiverhuur waar we helemaal uitgerust werden voor de komende week. Met ons skimateriaal in de hand trokken we naar de babypiste waar velen onder ons hun eerste momenten op de skilatten beleefden. En volgens de begeleiders zitten er enkele skitalentjes bij.

Nadat we een uurtje hadden geoefend op de babypiste was het stilaan tijd om terug richting hotel te gaan. Daar aangekomen kregen onze tweedejaars de kans om een welgekomen douche te pakken en even uit te rusten, zodat ze om 18.00 uur fris en monter in de ontspanningsruimte verschenen waar ze een eerste opdracht kregen: ze moesten per kamer een kamerposter maken die ze dan daarna aan hun deur moesten hangen, zodat iedereen weet in welke kamers de githoleerlingen slapen.

Om 19.00 uur werden we dan in de eetzaal verwacht waar we opnieuw een 3-gangenmaaltijd voorgeschoteld kregen: pasta bolognaise, varkensgebraad met bloemkool en kroketjes en als dessert was er dit keer iets speciaals. Omdat Lander Broeder uit 2Bb vandaag jarig was, had het hotel een grote verjaardagstaart voorzien. Nadat de hele eetzaal meezong voor Lander’s verjaardag, smulde iedereen met veel smaak zijn stukje taart op.

De eerste avond werd afgesloten met een kort Italiaans lesje, zodat de leerlingen zich de komende dagen een beetje kunnen behelpen op en naast de piste. Na dat lesje Italiaans zochten onze jongens en meisjes moe maar voldaan hun bedje op. Vanaf morgen vliegen we er dan “vollen bak” in voor onze eerste échte skilessen. Wij proberen jullie via deze weg op de hoogte te houden van onze Italiaanse avonturen.

 

A domani a tutti