Leerlingen zeilklassen geëvacueerd, iedereen ongedeerd

geplaatst in: Activiteiten

*update van de leerkrachten ter plaatse*

Thuisfront. Geen paniek. We stellen het goed!
Maar beleefden wel een avontuur om nooit te vergeten …
We zijn momenteel met de leerlingen van het derde jaar op zeilkassen op de Waddenzee. Dinsdagavond werd er koers gezet naar Vlieland. Tijdens de laatste kilometers stak er plots een dichte mist op en werd het zicht nihil. Hierdoor kwam het grootste van onze twee schepen (een driemaster van 52 meter) vast te liggen op een zandbank voor de kust van Vlieland.

Hoewel deze platbodemschuiten wel wat aankunnen, zorgde de deining van de zee voor enkele benauwde momenten. Maar .. stoer als een echte githo-leerling betaamt, lieten we dit incident niet aan ons hart komen. Als ware matrozen stelden we elkaar gerust en bleven we kalm bij deze stranding. We kregen bovendien snel hulp van de KNRM, de Nederlandse kustreddingsdienst. Zij brachten ons met kleine reddingsbootjes aan wal in de haven van Vlieland, waar we al snel verenigd werden met de leerlingen van ons tweede schip, dat eerder wel veilig de haven bereikte. We kregen een lekkere maaltijd aan boord van het andere schip en de nacht brachten we door in noodtenten, opgezet door politie en reddingsdienst.

Een geweldige ervaring! Waarmee we ook de Nederlandse kranten haalden …

KNRM

De Telegraaf

 

——————————————————————————————

 

Onze leerlingen van het 3e jaar hebben deze ochtend een onvergetelijk avontuur beleefd tijdens de zeilklassen. Hun boot is gestrand op een zandbank en alle opvarenden moesten geëvacueerd worden. Gelukkig is iedereen met de schrik vrijgekomen en is iedereen ongedeerd. In onderstaand artikel kan je hun verhaal lezen.

 

Artikel in de Gazet van Antwerpen