Skiklassen 2016

geplaatst in: Activiteiten

24/02

Ciao Belgio

 

Vandaag trokken onze tweedejaars voor de tweede dag naar het grotere skigebied van Folgaria. Nieuwe pistes werden verkend en grenzen werden alweer verlegd. De glimlach op het gezicht van onze leerlingen zegt meer dan 1000 woorden. Wij, als leerkrachten, vinden het een plezier om te zien hoe iedereen vol enthousiasme en vol overgave iedere dag opnieuw het beste van zichzelf geeft. En dat enthousiasme en die inzet lonen, vandaag kwamen immers alle sneeuwklassers van de rode piste. Bovendien slaagden ze erin één van hun “één tegen allen”-opdrachten te vervullen. Ze moesten immers in een ketting van minstens 40 personen de piste afdalen zonder te vallen. Hun feestje op donderdagavond komt op die manier steeds dichterbij.

’s Avonds stonden er dan opnieuw 2 avondactiviteiten op het programma. De leerlingen van bus 2 mochten in de plaatselijke pizzeria hun buikje vullen met de beste pizza ter wereld. En smullen dat ze deden.

Ondertussen beleefden de leerlingen van bus 3 spannende avonturen op de babypiste. Daar mochten ze op grote banden de piste afdalen.

Na deze activiteiten zocht iedereen zijn bed op. Het wordt dan ook elke dag duidelijker dat de sneeuwklassen behalve ontzettend leuk ook enorm vermoeiend zijn. Morgen staat voor onze meisjes en jongens alweer de laatste volledige skidag op het programma. Hopelijk is ook dan het zonnetje weer van de partij. Ook van die dag zullen we jullie langs deze weg op de hoogte brengen.

 

Tot dan

 

22/02

Ciao a tutti

 

Vandaag trokken onze tweedejaars voor de tweede dag hun skilatten aan. Onder begeleiding van onze fantastische monitoren werden de bergen bedwongen. Tegen de middag kwam ook onze beginnersgroep van de blauwe piste, en dit terwijl de meer gevorderde groepen de rode en zwarte pistes onveilig maakten. Dit alles startte in een dikke mistlaag, maar al gauw brak het zonnetje door de wolken en konden we genieten van een helderblauwe hemel.

Voor het middageten gingen we terug naar het hotel en konden we genieten van een lekkere pasta met tomatensaus, een mals stukje vlees met pomme duchenne en gefrituurde courgettes. Naar ondertussen goede gewoonte sloten we de maaltijd af met een uitgebreid dessertenbuffet.

Onze namiddag begon jammer genoeg in mineur. Robbe Janssens uit 2IW zakte immers door zijn knie en moest naar het ziekenhuis van Trento gevoerd worden. Daar werd vastgesteld dat zijn knie uit de kom was. De plaatselijke dokters brachten Robbe onder narcose en zetten de knie opnieuw op zijn plaats. Omdat Robbe verdoofd werd moet hij de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Uiteraard laten we Robbe niet alleen. Mevrouw Bogaerts blijft de hele tijd bij hem.

Het incident met Robbe was natuurlijk een domper op de namiddag. Toch ging iedereen vol goede moed in de namiddag opnieuw de piste op. Na het skiën kreeg iedereen dan de kans om in het plaatselijke supermarktje wat snoep en drank te kopen. Naar het schijnt is de eigenaar nog steeds bezig zijn winst te tellen.

Na het avondeten was het vandaag de beurt aan de leerlingen van bus 3 om te gaan bowlen. Dit keer was het Michiel Claes uit 2Ba die zich met 121 punten tot bowlingkampioen kroonde. De leerlingen van bus 2 werkten ondertussen verder aan de opdrachten “één tegen allen”. Zij zongen o.a. 10.000 luchtballonen, brachten een liefdesserenade aan mevrouw Peeters en maakten een fantastische eigen githo-rap (zie onderaan dit verslag). Na 2 dagen ziet het er voorlopig zeer goed uit voor de leerlingen. Zij moeten nog maar 4 opdrachten tot een goed einde brengen om te slagen in hun uitdaging.

Om 22.00 uur trok dan iedereen moe maar voldaan naar bed om te genieten van een goede nachtrust. En die nachtrust zal nodig zijn. Morgen trekken we immers voor de eerste keer naar het grotere skigebied van Folgaria, waar onze leerlingen weer nieuwe pistes en dus nieuwe uitdagingen wachten. Hierover brengen we jullie morgen weer verslag uit.

 

A domani

 

githo-rap

 

Yo man yo

Je zit zo in het githo

 

Het is de coolste school van het land

Geloof ons maar, het is echt plezant

 

Je hebt ASO, BSO en TSO

Iedereen vindt het tof zo

 

Het is de beste school die je maar kan wensen

Degenen die in het githo zitten zijn de beste mensen

 

Onze kleuren van de school zijn groen en wit

En iedereen op school is lekker fit

 

 

21/02

Ciao a tutti

 

Vandaag stond voor onze sneeuwklassers de eerste echte skidag op het programma. Na een uitgebreid ontbijt trokken we met z’n allen naar de skipiste. Daar werden de leerlingen opgesplitst in skigroepen, van beginners tot gevorderden. Onder leiding van onze zeer bekwame monitoren zetten onze tweedejaars hun beste beentje voor. Met vallen en opstaan, maar vooral met heel veel goesting en inzet, werden de eerste vorderingen gemaakt.

’s Middags kregen we in ons hotel opnieuw een heerlijke lunch voorgeschoteld, zodat we vol energie aan onze namiddag op de piste konden beginnen. Opnieuw werd er stevig wat afgeskied en op het einde van de dag waren er al duidelijk vorderingen gemaakt.

Voor het avondmaal kregen we opnieuw een driegangenmenu aangeboden. Hierna mochten de leerlingen van bus 2 gaan bowlen. Jorden Dillen uit 2MEa kroonde zich hierbij tot bowlingkampioen van Bertoldi.

Ondertussen bleven de leerlingen van bus 3 in het hotel. Zij begonnen aan “één tegen allen”. In dit spel gaan zij 25 uitdagingen aan die ze tegen donderdagmiddag tot een goed einde moeten brengen. Indien ze daarin slagen mogen ze op donderdagavond een fuif organiseren in de ontspanningsruimte van het hotel. Indien ze niet slagen, gaan ze op donderdag vroeg slapen en mogen de leerkrachten een feestje organiseren. Uiteraard houden wij jullie langs deze weg op de hoogte van de vorderingen van onze tweedejaars.

 

A domani

 

20/02

Ciao Belgio

 

Vandaag hebben we onze allereerste dag op Italiaanse bodem achter de rug. Na een vermoeiende maar vlot verlopen busreis bereikten wij vanmorgen al om 10.00 uur onze eindbestemming, hotel Monteverde in Gionghi.

Er werd ons weinig rust gegund, want om 11.00 uur moesten we met de helft van de groep al in de skiverhuur zijn. Ook daar verliep alles vlot, zodat we om 12.30 uur voor de eerste keer onze voetjes onder tafel mochten schuiven voor een heerlijke pasta, gevolgd door vlees met gebakken aardappelen en boontjes om af te sluiten met een uitgebreid dessertenbuffet.

Na de middag mocht dan de tweede groep zijn skimateriaal gaan ophalen, waarna we met alle leerlingen voor het eerst de ski’s aantrokken en op de babypiste ons kunnen mochten tonen. Voor de ene was dit al wat makkelijker dan voor de andere, maar iedereen genoot er wel met volle teugen van.

Terug in het hotel kreeg iedereen dan de kans om te douchen en zich klaar te maken voor het avondmaal. Vooraleer daaraan te beginnen werden onze tweedejaars in de ontspanningsruimte van het hotel verwacht. Daar kregen ze de opdracht om per kamer een mooie kamerposter te maken. Om 18.45 uur mochten we dan opnieuw genieten van een lekkere ravioli, kalfsgebraad met spinazie en puree en opnieuw een uitgebreid dessertenbuffet met ijs, tiramisu, chocoladepudding, vers fruit, …

Na het avondeten kregen alle leerlingen een kort lesje Italiaans zodat ze zich deze week wat kunnen behelpen op en af de piste. Toen dit korte lesje voorbij was, zochten de meesten moe maar voldaan hun bedje op. Morgen wacht ons immers een spannende dag, de eerste échte skidag. Van die dag brengen wij jullie morgen verslag uit.

 

Tot dan!