Skiklassen 2014

geplaatst in: Activiteiten

Donderdag 13 februari

Ciao Belgio

Vandaag beleefden we onze laatste volledige skidag. Daarvoor trokken we opnieuw naar het skigebied van Folgaria. Samen met de monitoren werden er weer ontzettend veel nieuwe dingen geleerd en uren skiplezier beleefd.
Vooraleer het zover was beleefden we aan de ontbijttafel echter al een kippenvelmoment. Voor hun opdrachten tegen de leerkrachten moesten de leerlingen immers een liefdesserenade brengen voor een vrouw. Lorenzo Neujens uit 2IW had daarvoor een eigen tekst geschreven die hij op de tonen van het bekende Clouseaunummer “Domino” ten beste bracht voor mevrouw Peeters. Deze laatste was tot tranen toe ontroerd door dit gebaar van Lorenzo.
Ook na het skiën volgden er nog ettelijke hoogtepunten. Zo slaagden de leerlingen erin om tijdens het avondmaal 10 minuten absolute stilte te bewaren, ondanks de vele pogingen van de leerkrachten om deze opdracht te boycotten. In de ontspanningsruimte van het hotel zongen ze ook met z’n allen het githo-skilied, wat opnieuw een fantastische ervaring was. Dat was trouwens meteen hun laatste uitdaging en dus verdienden ze hun feestje dubbel en dik.
Voor dat feestje mochten ze hun eigen muziek spelen en daarbij hoorde uiteraard ook een uurtje langer opblijven. Om 23 uur gingen onze fuifgangers dan ook moe maar zeer voldaan naar hun slaapkamer. Voor een aantal anderen was 23 uur al veel te laat. Zij zochten al heel wat vroeger hun bedje op. En daarmee zat ook onze laatste avond erop.
Morgenvoormiddag (vrijdag) trekken we voor het laatst de skipistes op, zodat we in de namiddag ons skimateriaal terug kunnen binnenleveren. Daarna volgt nog een avondmaal in het hotel en omstreeks 17.30 uur stappen we dan de bus op richting Nijlen, waar we in de loop van zaterdagvoormiddag zullen aankomen. Dit was dan ook meteen onze laatste bericht uit Italië. We hopen jullie op deze manier op een leuke manier op de hoogte gehouden te hebben van onze sneeuwklassen in Italië.

Groetjes aan iedereen en … tot zaterdag!

Woensdag 12 februari

Ciao Belgio

Op onze vierde skidag van onze sneeuwklassen trokken we voor het eerst naar het grotere skigebied van Folgaria. En voor deze eerste kennismaking met dit nieuwe gebied waren de weergoden ons uitermate gunstig gezind. Onder een stralend zonnetje en een azuurblauwe hemel namen onze tweedejaars en hun monitoren de lift in Fondo Grande om de pistes daar te verkennen. Sommige groepen namen ‘s ochtends hun lunchpakket mee en hen zagen we pas ‘s avonds terug. Zij skieden onder leiding van hun monitoren de ganse dag rond en maalden zo ettelijke kilometers af.
Een aantal andere skigroepen kwam ‘s middags terug naar het centrale vertrekpunt om daar het lunchpakket te verorberen dat we vanuit het hotel hadden meegekregen. De eerste geluiden die onze sneeuwklassers lieten horen over de nieuwe pistes waren unaniem lovend en ook de commentaren van de monitoren over onze leerlingen en hun skivaardigheden waren zeer positief. In de namiddag was het meer van hetzelfde en vlogen onze leerlingen over de pistes alsof ze nooit iets anders gedaan hebben.
Nadat we omstreeks 17.15 uur terug waren in het hotel kregen de leerlingen even de tijd om zich te douchen en zich klaar te maken voor het avondeten. Vanavond was het de beurt aan de leerlingen van 2H, 2MEb, 2Ba en 2Bb om zich te goed te doen aan de overheerlijke pizza van de plaatselijke pizzeria. De andere leerlingen bleven in het hotel en kregen, naar goede gewoonte ondertussen, een voorgerecht van pasta, een hoofdgerecht van kalkoenfilet met pommes dûchesses en een heerlijke fruittaart als dessert. Na het avondmaal mocht deze groep leerlingen gaan rodelen. Bij thuiskomst in ons hotel waren de leerlingen behoorlijk moe zodat het niet moeilijk was om ze tijdig in hun bed te krijgen.
Morgen trekken we opnieuw naar het grote skigebied in Folgaria, en als we de plaatselijke weerman mogen geloven zal dit opnieuw onder een stralend zonnetje gebeuren. Ook voor morgen staat de terugkeer van Nino Donckers op het programma. Samen met mevrouw Thirion zal Nino in Innsbruck het vliegtuig nemen richting België waar zij omstreeks 11 uur zullen landen op de luchthaven van Deurne. De andere leerlingen hebben ondertussen afscheid genomen van Nino en hem een goede terugreis toegewenst.

Morgen proberen wij u uiteraard opnieuw te berichten over de gebeurtenissen in Italië.

Dinsdag 11 februari

Hallo thuisblijvers

Onze derde skidag zit erop. Begonnen in een miezerig weertje, maar in de namiddag overgegaan in een stralende hemel. Vol overgave stortten onze sneeuwklassers zich op alweer een nieuwe uitdaging. En net als de vorige dagen werd er ook nu weer heel wat vooruitgang geboekt. Onze groep beginners daalde vandaag allemaal de rode piste af. Jammer genoeg werd het einde van onze skidag ontsierd door een valpartij waarbij Nino Donckers uit 2Ba betrokken was. De ziekenwagen moest ter plaatse komen en in het ziekenhuis van Trento werd vastgesteld dat het scheenbeen van Nino gebroken is. Ondanks dit toch wel pijnlijke voorval bleef Nino ongelooflijk moedig en sterk. Het mag duidelijk zijn dat dit ongeval de rest van de dag ietwat overschaduwde. Toch stonden er voor de avond ook nog enkele activiteiten op het programma. Zo mochten de leerlingen van 2H, 2MEb, 2Ba en 2Bb na het alweer heerlijke avondmaal gaan rodelen, terwijl de leerlingen van 2IW en 2MEa verder konden werken aan de uitdagingen die de leerkrachten hen voorgeschoteld hebben.
Omstreeks 22 uur trokken onze leerlingen dan naar hun kamer voor hun nachtrust. Op die manier eindigde een bewogen dagje Italië.

Morgen hopen wij jullie uiteraard beter nieuws te kunnen brengen.

Maandag 10 februari

Buongiorno

Toen we vanmorgen opstonden sneeuwde het en dus konden we op verse sneeuw onze 2e skidag aanvatten. Vol goede moed en met heel veel enthousiasme trokken onze leerlingen onder leiding van hun geëngageerde skimonitoren de pistes op. Het is ongelooflijk om vast te stellen hoeveel vorderingen onze tweedejaars op amper 1 dag gemaakt hebben. Vandaag kwam iedereen, dus ook onze beginnende skiërs, van de blauwe pistes, terwijl de gevorderden de zwarte piste onveilig maakten.
‘s Middags keerden we dan terug naar het hotel voor alweer een heerlijke maaltijd.
Na de middag bleef de sneeuw bij bakken uit de hemel vallen. Toch schrikte dat niemand af en werden er opnieuw ettelijke kilometers afgemaald op de pistes van Lavarone. Door de blijvende sneeuwval, ruim 50 cm sneeuw viel er vandaag bij, werd de skidag met een klein uurtje ingekort en trokken we moe en nat terug naar ons hotel. Daar konden we ons verwarmen en een lekkere, warme douche nemen.
Om 18 uur verzamelden de leerlingen in de ontspanningsruimte van het hotel waar ze door de leerkrachten werden uitgedaagd. Ze moeten 20 opdrachten tot een goed einde brengen voor donderdagmiddag. Slagen ze daarin, dan krijgen ze op donderdagavond een fuif aangeboden. In het andere geval gaan de leerlingen om 21 uur hun bed in. Het hoeft uiteraard niet gezegd te worden dat onze jongens en meisjes deze uitdaging aannamen.
Na het uitreiken van de diploma’s van de dag was het dan tijd voor het avondeten. De leerlingen van 2IW en 2MEa mochten in de plaatselijke pizzeria gaan eten, terwijl de rest van de leerlingen in het hotel aten. Zij kregen tortellini voorgeschoteld als voorgerecht, frieten met kippeworst en gefrituurde courgetten als hoofdgerecht en heerlijke pannacotta als dessert. Deze leerlingen mochten nadien hun kunnen tonen op de bowlingbaan. Daar toonde Jesse De bruyn uit 2MEb zich als de beste bowlingspeler met een score van maar liefst 161.
Omstreeks 22 uur kon iedereen zijn bedje opzoeken om morgen opnieuw topfit te zijn. Daarover brengen we jullie graag morgen verslag uit.

A domani

Zondag 9 februari

Ciao Belgio

Vanmorgen zijn we aan onze eerste echte skidag begonnen. Onder een stralende zon konden onze leerlingen hun eerste skipassen zetten onder leiding van onze ervaren skimonitoren.Nadat we heerlijk gegeten hadden in het restaurant van ons hotel : voorgerecht lasagne, hoofdgerecht frietjes met groentjes en vlees gevolgd door een uitgebreid dessertenbuffet, zijn we opnieuw richting pistes vertrokken;  daar waren er al een heel aantal leerlingen klaar om de overstap van de babypiste te maken naar de blauwe piste. We zagen lachende gezichten, enthousiaste gemotiveerde leerlingen in alle skigroepjes: zowel de gevorderde als de beginnende skiërtjes.Terug bij het hotel aangekomen, was het sneeuwplezier voor sommigen nog niet voorbij : ze mochten nog een sneeuwgevecht leveren om de laatste overtollige energie kwijt te raken…Na alweer een heerlijk avondmaal : spaghetti, kroketjes met vlees en worteltjes en een rijkelijk dessertenbuffet konden we aan onze avondactiviteiten beginnen : bowlen voor sommigen, Italiaanse les voor anderen…Zo hebben onze leerlingen hun eerste dag in Folgaria, Italië doorgebracht. Ondertussen zijn ze moe en voldaan naar hun bed gegaan.Dit was ons verslagje van de eerste dag. We hopen dat u aldaar ook een beetje kan meegenieten van de leuke momenten bij het lezen van dit bericht.

Groeten aan allen en tot morgen

Zaterdag 8 februari

Ciao Belgio

Vandaag omstreeks 11.30 uur bereikten we, na een lange busreis, ons hotel in Gionghi. Sommige leerlingen konden flink wat uren slapen op de bus, anderen hadden daar meer moeite mee.
Onmiddellijk na aankomst werden de kamers verdeeld en konden onze tweedejaars kennismaken met hun slaapplek voor de volgende week. Veel tijd om te rusten was hun echter niet gegund. Om 13 uur stond immers de eerste maaltijd op het programma. Een heerlijke pasta met tomatensaus, gevolgd door een lekkere schnitzel met frietjes en een dessert van het dessertenbuffet  werd door iedereen met veel smaak binnengespeeld.
Na het middagmaal vertrokken we dan naar de skiverhuur om iedereen te voorzien van het nodige materiaal. Om dit voor 80 personen te regelen neemt wel wat tijd in beslag.
Eenmaal terug in het hotel kregen onze jongens en meisjes dan de tijd om even te rusten en een deugddoende douche te nemen.
Om 18.30 begonnen de leerlingen dan aan hun eerste avondactiviteit: samen met hun kamergenoten ontwierpen ze een mooie en originele kamerposter die de ganse week hun kamerdeur zal sieren. Om 19 uur werd deze activiteit even onderbroken voor een smakelijk avondmaal.

Omstreeks 22 uur trok dan iedereen vermoeid maar tevreden richting kamer voor een welverdiende nachtrust. Morgen vliegen we er immers “vollen bak” in en dus kan iedereen maar beter uitgeslapen aan zijn ski-avontuur beginnen.

Wij, de leerkrachten, zullen proberen jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in het verre Italië.

A domani a tutti