Dubbelslag bij Infrabel

geplaatst in: Topprestaties

BERT

Komt een spooroverweg die niet meer functioneert u bekend voor? Ergens in Vlaanderen gebeurt het minstens éénmaal per maand dat een te hoge, of een te hoog geladen vrachtwagen de bovenleiding stuk rijdt.

Twee van onze leerlingen uit het zesde jaar Elektrische Installatietechnieken TSO, Alexander en Sander, bieden infrabel alvast een mooie, al bij al goedkope, en vooral een heel realistische oplossing aan. In het kader van het infrabelproject BERT (Belgian Railwaycompetition for Technicians) ontwikkelden zij een vernuftig systeem voor hoogtedetectie. Om te bewijzen dat hun oplossing effectief werkt, namen zij de spreekwoordelijke proef op de som, door met een te hoge vrachtwagen naar een spooroverweg te rijden. De ingenieurs van infrabel konden hun oplossing tijdens de jurering op woensdag 27 mei zeer smaken.

Sander en Alexander kaapten dan ook de 3e prijs (goed voor 1000 euro en treintickets naar Amsterdam voor de ganse klas) weg in deze vermaarde wedstrijd. Ook de publieksprijs werd aan onze leerlingen toegekend. Nogmaals goed voor 1000 euro. Een dikke proficiat voor beide leerlingen en hun leerkracht Jan Van Weert!