Solidariteit: spaghettidagen

geplaatst in: Activiteiten

Onze school zet jaarlijks verscheidene solidariteitsacties op touw. We beogen hiermee telkens twee doelen nl. het aanwakkeren van de sociale betrokkenheid bij jongeren én het inzamelen van geld voor een goed doel.

c
In het kader hiervan organiseerden onze zevendejaars op dinsdag 17 en vrijdag 20 april 2015 hun welgesmaakte spaghettidagen. Zelf kunnen ze, ondermeer omwille van stageverplichtingen, niet deelnemen aan de andere, door de school georganiseerde solidariteitsacties. Vandaar dat zij zelf op het idee van de spaghettidagen zijn gekomen. Verspreid over twee middagen stellen zij hun Italiaanse kookkunsten ten dienste van leerlingen, leerkrachten en directie. Deze konden vooraf aan de zeer democratische prijs intekenen voor een heerlijk bord spaghetti bolognaise, zelfgemaakt volgens een – naar ‘t schijnt – eeuwenoud, geheim Italiaans recept.

 

e