Skiklassen 2015

geplaatst in: Activiteiten

05/02

Ciao Belgio

Voor de laatste keer sturen wij u een berichtje uit Italië en dit na een bewogen dag. Liefst twee keer moesten we vandaag met een leerling naar het ziekenhuis in Trento. Eerst was er Isidoor uit 2IW die een bloedneus had die maar niet wilde stoppen met bloeden. In het ziekenhuis werd het bloedende adertje dichtgebrand en zo werd het euvel al bij al makkelijk verholpen. Even later moest Jente uit 2IW afgevoerd worden na een pijnlijke val op de piste. Zijn knie was geraakt en röntgenfoto’s brachten aan het licht dat de mediale band van de knie verrokken was. Deze 2 voorvalletjes zetten toch een kleine domper op onze laatste volledige skidag. Allicht was het slechtere weer (60 cm sneeuw op één dag) hier bij het ongeval van Jente niet vreemd aan.

Toch werd uiteindelijk ook deze dag op een leuke manier afgesloten. De leerlingen van 2IW en 2MEb mochten eerst pizza gaan eten in de plaatselijke pizzeria, terwijl de anderen in het hotel aten en nadien hun koffers inpakten. Morgen moeten we immers om 10.00 uur onze kamers verlaten. Nadat de “pizzagangers” terug thuis kwamen en ook hun koffers hadden ingepakt, mochten ze allemaal een feestje bouwen als beloning voor hun overwinning in het spel “Eén tegen allen”. Ze mochten dan ook allemaal een beetje langer opblijven dan normaal. Om 22.30 uur zochten we dan allemaal onze bedden op voor onze laatste nacht op Italiaanse bodem.

Morgen kunnen diegenen die willen nog een halve dag gaan skiën en in de namiddag moeten we dan al ons skimateriaal terug binnenbrengen. Om 17.00 uur krijgen we in het hotel dan nog een pastamaaltijd, waarna we om 18.00 de bus opstappen richting België waar we in de loop van zaterdagvoormiddag zullen aankomen.

a sabato

 

03/02

Ciao Belgio

Vandaag trokken we voor de allereerste keer naar het grote skigebied van Folgaria. In tegenstelling tot het gebied waar we voorheen zaten, is dit nieuwe skigebied immens groot. Voor onze leerlingen was dit opnieuw een groot avontuur. Ze moesten immers weer hun grenzen verleggen op voor hen onbekend gebied. Net als de vorige dagen deden ze dit opnieuw met veel bravoure. De gevorderden konden hun kunstjes tonen in het funpark, terwijl de anderen hun skitalenten verder ontplooiden op blauwe, rode en zwarte pistes.

Aangezien we dit keer wat verder van het hotel zaten om te skiën konden we tijdens de middag niet terug naar het hotel voor het eten en dus kregen we allemaal een lunchpakket mee. Hierin zaten 3 pistolets, een flesje water, een mandarijntje en een stuk chocolade. Nadat we dit opgegeten hadden, werd er ook in de namiddag weer duchtig op los geskied.

Na een alweer zeer succesvolle skidag ging het met de bus terug richting hotel. Tijdens de rit werd er in de bus feestgevierd en gedanst op de leukste après-skihits. Eenmaal in het hotel aangekomen was het weer tijd voor “hygiëne en rust” alvorens naar de eetzaal te trekken voor ons avondmaal.

Na het avondeten trokken we met z’n allen naar de babypiste in Bertoldi waar we op grote banden de piste mochten afdalen. Het werd een ongelooflijk leuke avond waar nog maar eens bleek dat we op weg zijn met een super leerlingengroep die enorm positief ingesteld is en steeds het beste van zichzelf geeft. Op die manier is het ook voor ons als leerkrachtenteam uitermate aangenaam.

Wij hopen – maar eigenlijk zijn we daar vrij gerust in – om ook de rest van de week in diezelfde aangename en positieve sfeer te kunnen doorbrengen.

Voor nu, slaapwel en a domani!

 

02/02

Ciao Belgio

Dag 3 in het zonnige Italië. Na een stevig ontbijt bracht de bus ons tot in Lavarone, waar we voor de tweede dag de pistes onveilig maakten. De prima sneeuwkwaliteit, het stralend zonnetje en het feit dat er bijna niemand anders op de pistes was, waren de ideale ingrediënten voor een fantastische ski-ervaring. Het enthousiasme bij onze leerlingen is echt ongelooflijk om te zien. Eén voor één geven ze zich voor de volle honderd procent. Hierdoor maken ze ook ongelooflijke vorderingen.

’s Middags konden we, naar ondertussen al goede gewoonte, ons buikje weer rond eten met een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, waarna we onze “skiskills” weer verder konden ontwikkelen onder het goedkeurend oog van onze topmonitoren.

Nadat we onze ski’s hadden verzameld en onze skibotten opnieuw geruild hadden voor onze schoenen, kregen onze leerlingen de kans om in de plaatselijke supermarkt enkele inkopen te doen: een beetje drank en iets om te snoepen. Daarna ging het met de bus terug richting hotel waar er opnieuw tijd was voor de dagelijkse “rust en hygiëne” als voorbereiding op het lekkere avondmaal.

Om 20.30 uur mochten de leerlingen van 2IW, 2MEb en 2H dan opnieuw de bus op om te gaan bowlen in Bertoldi. Nelles Verhoeven uit 2MEb kroonde zich tot winnaar van de avond. Ondertussen mochten de leerlingen van de andere klassen in het hotel verder werken aan hun opdrachten “Eén tegen allen”. Ze hebben ondertussen 14 van de 20 opdrachten afgewerkt en dus komt hun feestje op donderdagavond steeds dichterbij.

Omstreeks 21.45 uur trok iedereen dan richting kamer voor een welverdiende en voor velen zeer welgekomen nachtrust. Morgen wordt het immers opnieuw een leuke, maar vermoeiende dag. Dan trekken we immers voor de eerste keer naar het grotere skigebied van Folgaria waar onze leerlingen weer een nieuwe uitdaging wacht. Daarover brengen we jullie morgen uiteraard weer verslag uit.

Tot morgen

 

01/02

Ciao Belgio

Vandaag stond voor onze tweedejaars de eerste échte skidag van hun sneeuwklassen op het programma. Vol goede moed en onder het goedkeurend oog van onze monitoren vlogen ze erin. En het moet gezegd, het verliep opvallend vlot. De gevorderde skiërs trokken met monitor Ward onmiddellijk naar de pistes van Lavarone, terwijl de beginnende skiërs onder leiding van hun respectievelijke monitoren eerst wat gewenningsoefeningen deden.

Om half twaalf keerden we terug richting hotel voor alweer een heerlijke maaltijd. Dit keer stond er als voorgerecht lasagne op het menu. Het hoofdgerecht bestond uit een kalfslapje met gebakken aardappelen en boontjes en als dessert kregen we dit keer 3 bolletjes Italiaanse gelato. Na die deugddoende maaltijd – we hadden immers veel energie verbruikt – reden we met de bus opnieuw naar de skipistes.

En nu werd het menens… alle skigroepen namen met hun monitoren de lift om de eerste blauwe pistes af te dalen. Dolenthousiast vatten onze jongens en meisje de uitdaging aan. Uiteraard konden de nodige tuimelpartijen niet achterwege blijven, gelukkig steeds zonder erg. Toen de leerkrachten op het einde van de namiddag de monitoren aflosten was hun verbazing zeer groot. ALLE groepen kwamen probleemloos én supergemotiveerd de blauwe pistes af.

Bij aankomst in het hotel was het dan weer tijd voor “hygiëne en rust”. Voor de leerlingen van 2Ba, 2Bb en 2MEa was die rust echter relatief. Zij moesten zich immers snel klaarmaken, want zij mochten vandaag pizza gaan eten in de plaatselijke pizzeria. Er bleef geen enkel bord staan dat niet leeg was en een groot aantal leerlingen bestelden zelfs een tweede pizza. Ondertussen bleven de andere leerlingen in het hotel, waar zij opnieuw konden genieten van een zeer lekker avondmaal: pasta als voorgerecht, kalfsvlees met kroketjes en groentjes als hoofdgerecht en dessertenbuffet als afsluiter.

Na de maaltijd en na de terugkeer van de “pizza-eters” werden onze leerlingen tot slot uitgedaagd door de begeleidende leerkrachten. In het spel “Eén tegen allen” krijgen de leerlingen tot donderdagmiddag de tijd om 20 opdrachten tot een goed einde te brengen. Slagen zij daar niet in, dan gaan ze op donderdagavond om 21.00 uur slapen, zodat de leerkrachten een feestje kunnen bouwen, slagen ze wel in hun opdracht dan mogen zij op donderdagavond een feestje bouwen. We wachten dus benieuwd af of onze githokes o.a. 4 potten choco kunnen leeg eten, een modeshow kunnen opvoeren, een githorap kunnen maken, 1000 keer kunnen pompen, één minuut lang een stoel kunnen uitlachen, … . Ze vlogen er dezelfde avond alvast nog vol goede moed in en slaagden er op één avond in al een 10-tal opdrachten te vervullen. Uiteraard zullen wij jullie de volgende dagen verder op de hoogte houden van hun prestaties op en naast de skipiste.

A domani tutti!

 

31/01

Ciao Belgo

Vandaag hebben we onze eerste dag in Italië achter de rug. Na een lange en vermoeiende busreis bereikten we omstreeks 10.45 uur onze eindbestemming: hotel Monteverde. Nadat we de bus hadden uitgeladen en ons hadden geïnstalleerd op onze kamer konden we onmiddellijk de voetjes onder tafel steken voor ons eerste middagmaal. Een heerlijke pasta, gevolgd door een kipfilet met gebakken patatjes en gefrituurde courgettes om te eindigen met een uitgebreid dessertenbuffet met o.a. tiramisu, fruitsla en perensorbet. Zeg nu zelf, het had slechter kunnen beginnen.

Na het middagmaal maakten we ons klaar om te voet richting Bertoldi te vertrekken. Daar moesten we immers ons skimateriaal gaan passen en afhalen. Aangezien dat zeer vlot verliep, bleef er nog wat tijd over om voor de eerste keer wat te wennen aan die latten onder onze voeten. Onder een stralend zonnetje genoten we voor het eerst van de sneeuwpret in Italië.

Terug in het hotel aangekomen was het tijd voor onze dagelijkse portie “hygiëne en rust”. Hier krijgen onze leerlingen de kans om te douchen en even tot rust te komen op hun kamer. Om 18.00 uur was het dan verzamelen geblazen in de grote zaal van het hotel. Daar kregen de leerlingen de opdracht om per kamer een kamerposter te maken die ze op hun deur moesten hangen. Daarna was het opnieuw tijd om aan te schuiven voor een heerlijk avondmaal. Opnieuw kregen we een lekkere pasta, een uitgebreid avondmaal en een dessertenbuffet.

Nadien was het dan tijd voor de allereerste avondactiviteit op Italiaanse bodem, nl. een lesje Italiaans voor beginners. Om 21.45 uur trokken onze jongens en meisje dan massaal naar hun kamers, waar om 22.00 uur de lichten uitgingen en iedereen kon genieten van een welverdiende nachtrust, zodat morgen iedereen fris en monter de piste op kan voor de eerste échte skidag, waarover wij jullie uiteraard op de hoogte zullen houden in een volgend verslagje.

Tot dan!