Praktijk auto - B-blok

Een van onze twee praktijkzalen voor auto.

Onderhoud, technische controle, reviseren van motoren, ...

 

Waarom auto?

Ben je geïnteresseerd in techniek in het algemeen en in auto's en motoren in het bijzonder? Dan is de studierichting Auto beslist iets voor jou. Let wel: in deze studierichting werk je vooral met je handen! We zoeken dus jongeren die graag praktisch bezig zijn. Ben je een gemotiveerde en bovendien geïnteresseerde jongere? Dan kan deze boeiende opleiding voor jou beginnen!

Profielomschrijving

Naast een beperkte algemene vorming leert men in het beroepsgerichte gedeelte van de opleiding werkmethodes aan voor het opsporen van defecten en het herstellen van motoren, onderstel en de elektrische installatie van voertuigen. De leerlingen moeten de nodige meet- en testapparatuur kunnen gebruiken, zelfstandig periodieke onderhoudsbeurten kunnen uitvoeren, monteren en demonteren van allerlei onderdelen en de mechanische toestand van motoren kunnen controleren.

Toekomstmogelijkheden

De studierichting Auto moet gezien worden als een praktische voorbereiding op uitvoerende beroepen in de autobranche. De opleiding is dan ook in de eerste plaats gericht op onmiddellijke tewerkstelling in garages, bedrijven en onderhoudswerkplaatsen.

1e & 2e leerjaar van de 3e graad BSO
Auto (5AB - 6AB)
Godsdienst of niet-confessionele zedenleer2 u.
Lichamelijke opvoeding2 u.
Project Algemene Vakken5 u.
Ondernemend project0 u. - 1 u.
Auto-elektriciteit3 u.
Autotechnieken5 u. - 4 u.
Praktijk en stages autotechnieken11 u. - 12 u
Praktijk auto-elektriciteit 4 u.
Praktijk lassen-constructie2 u. - 0 u.
Totaal lestijdenpakket per week:34 u. - 33 u.