STEM-lokalen

Kies je voor de basisoptie STEM-Technologische Wetenschappen, dan zal je een aantal lesuren doorbrengen in één van onze STEM-lokalen. Uitgerust met 3D-printers, lasercutter, microscopen en les- en werkbanken kan elk project hier tot een goed einde gebracht worden. Ben je nog te jong om in te stappen in het secundair onderwijs, maar ben je toch gefascineerd, schrijf je dan zeker in voor onze STEM-academy.

Profielomschrijving

De basisoptie STEM-Technologische Wetenschappen biedt naast een ruime algemene vorming een overwegend theoretische studie van de industriële technologie.De technische vorming is niet op een onmiddellijke specialisatie gericht, maar steunt op een algemeen wetenschappelijke basis, met bijzondere aandacht voor de wiskundige vorming. Vermits het vak wiskunde in de tweede graad, maar vooral in de derde graad een zeer belangrijke plaats inneemt, zijn een goede wiskundige basis en inzicht wenselijk.

Toekomst

Technologische Wetenschappen in de 2e graad en Technologische Wetenschappen & Engineering in de 3e graad is de meest theoretische en de minst praktijkgerichte binnen de wetenschappelijke sector. Deze doorstroomrichting is dan ook in wezen bedoeld als voorbereiding op hogere studies b.v. ingenieursopleiding, master in o.a. wiskunde, informatica, fysica en chemie, …
2e leerjaar A
2TW // STEM - Technologische Wetenschappen
Basisvorming25 u.
Aardrijkskunde1 u.
Artistieke vorming2 u.
Engels2 u.
Frans3 u.
Geschiedenis2 u.
Levensbeschouwing2 u.
Lichamelijke Opvoeding2 u.
Natuurwetenschappen1 u.
Nederlands4 u.
Techniek2 u.
Wiskunde4 u.
Focus Pedagogisch Project1 u.
Expressie leefsleutels1 u.
Basisoptie6 u.
STEM4 u.
Wiskunde1 u.
Frans1 u.
Totaal lestijdenpakket per week:32 u.