logo ATBen je geïnteresseerd in techniek in het algemeen en in auto’s en motoren in het bijzonder? Dan is onze studierichting Autotechnieken – overigens enig in de regio op technisch niveau – beslist iets voor jou. Let wel: in deze studierichting werk je niet alleen met je handen! We zoeken dus jongeren die ook graag studeren. Ben je een gemotiveerde en bovendien geïnteresseerde 12-jarige? Dan kan deze boeiende opleiding voor jou beginnen!

Profielomschrijving

De theoretische vorming omvat wiskunde, algemene fysische begrippen (hydrostatica, warmteleer, optica, …), mechanica en elektriciteit/elektronica. In de technische en praktische vorming besteedt men ruime aandacht aan mechanismen en systemen van auto’s en vrachtwagens, foutendiagnose, technische reglementering, tekening- en schema-analyse, werkplanning en –organisatie en aan de studie van de micro-elektronische stuur- en regelsystemen.

Toekomstmogelijkheden

Autotechnieken TSO is eerder een kwalificatie- dan een doorstroomrichting. Afgestudeerden kunnen mogelijk tewerkgesteld worden als verantwoordelijke bij een concessiehouder, als autotechnicus, als magazijn-verantwoordelijke, als technisch raadgever, als controleur in een assemblagebedrijf, enz. Ook verderstuderen in het hoger onderwijs vb. professionele bachelor in autotechnologie behoort tot de mogelijkheden.

Lestijdenpakket

1e & 2e leerjaar van de 3e graad TSO
Autotechnieken (5AT - 6AT)
Aardrijkskunde1 u.
Godsdienst of niet-confessionele zedenleer2 u.
Engels1 u.
Frans2 u.
Geschiedenis1 u.
Lichamelijke opvoeding2 u.
Nederlands2 u.
Wiskunde2 u.
Ondernemend project1 u.
Autotechnieken6 u. - 5 u.
Diagnosetechnieken0 u. - 2 u.
Schemalezen1 u.
Toegepaste elektriciteit/elektronica3 u. - 2 u.
Toegepaste mechanica1 u.
Praktijk en stages autotechnieken5 u. - 4 u.
Praktijk auto-elektronica3 u. - 2 u.
Praktijk diagnosetechnieken0 u. - 2 u.
Totaal lestijdenpakket per week:33 u.