Optie STEM – Wetenschappen (1W)

STEM-lokaal

B14, één van onze STEM-lokalen. Uitgerust met werkbanken, computereilanden, een 3D printer en lesbanken kan elk project hier tot een goed einde gebracht worden.
STEM-lokaal B16 voegt nog een extra 3D printer en lasercutter toe aan het lijstje. Ben je nog te jong om in te stappen in ons eerste jaar, maar ben je toch gefascineerd, schrijf je dan zeker in voor onze STEM-academy.

Profielomschrijving

Doe je het uitstekend in de basisschool en hou je ervan om extra uitgedaagd te worden? Dan is er nu een meer dan volwaardig alternatief voor Latijn.

Ben je geïnteresseerd in studeren in het algemeen en in wiskunde en wetenschappen in het bijzonder? Dan is STEM-Wetenschappen (1W) beslist iets voor jou!

We zoeken dus jongeren die graag studeren en die nu al weten dat ze later aan de universiteit of hogeschool willen voortstuderen.
Vanaf het 2e jaar heb je de keuze om het terrein verder te verkennen van:

  • ofwel de exacte wetenschappen (Moderne Wetenschappen);
  • ofwel de technologische wetenschappen (Industriële Wetenschappen).

We zorgen er evenwel voor dat beide opties ook van elkaar gaan laten proeven, waardoor de onderlinge overstap bij aanvang van de tweede graad vlot moet kunnen. Zelfs in het 3e jaar behoort zo’n onderlinge overstap nog tot de mogelijkheden.

1e leerjaar A
1W // STEM – Wetenschappen
Basisvorming27 u.
Aardrijkskunde2 u.
Artistieke Vorming2 u.
Economie1 u.
Engels1 u.
Frans4 u.
Geschiedenis1 u.
Levensbeschouwing2 u.
Lichamelijke opvoeding2 u.
Natuurwetenschappen2 u.
Nederlands4 u.
Techniek2 u.
Wiskunde4 u.
Differentiatiepakket5 u.
Project STEM2 u.
Wiskunde STEM1 u.
Frans1 u.
Leefsleutels1 u.
Totaal lestijdenpakket per week:32 u.