Skiklassen 2e jaar (2019)

geplaatst in: Activiteiten

14/02

Ciao Belgio

Vandaag was het spijtig genoeg de laatste volledige dag sneeuwklassen. Daarnaast was het ook de laatste dag skiën in het zonovergoten Folgaria. De zon in combinatie met temperaturen tussen 5 en 10 graden maakte van vandaag een hete, zweterige dag skiën.

Alle leerlingen skieden vandaag naar de verste uithoeken van het gebied en hadden dan ook meer dan 20 kilometer in de benen! Iedereen had een lunchpakket bij, waardoor het deze keer niet uitmaakte waar ze rond het middaguur belandden. Rond 15 uur namen de leerkrachten weer een uurtje over, net zoals de voorbije dagen.

Vandaag mocht bus 1 genieten van de heerlijke, authentieke pizza’s van La Scaletta. Bus 2 bleef in het hotel en kon al voorbereidingen treffen voor morgen, namelijk het inpakken van hun valiezen. Morgen kunnen de leerlingen namelijk in de voormiddag skiën en in de namiddag leveren we het skimateriaal terug in. Na een laatste heerlijke pasta stappen we rond 17.45u terug de bus op richting België.

Deze keer niet ‘a domani’, maar tot morgen!

13/02
Ciao Belgio

De stralende zon was weer van de partij vandaag. Dit zorgde voor adembenemende uitzichten, maar ook voor een dagje heerlijk skiën. Aangezien onze getalenteerde leerlingen elke dag veel progressie maken, verkenden ze het grote gebied van Folgaria nog wat meer. De verschillende groepen picknickten vandaag in de verschillende dorpjes van het skigebied. Daardoor hebben sommige leerlingen elkaar de hele dag niet gezien.

De groep van Ward heeft zich nog wat meer uitgedaagd. Gisteren waren het stuntmannen en -vrouwen, vandaag echte snelheidsduivels. Nette (2MW) en Toby (2Mea) kwamen met 90 km/u niet toe. De anderen deden het wat rustiger. Het belangrijkste is dat de leerlingen steeds minder vallen en dat er nog steeds geen ongevallen zijn gebeurd!

Na het skiën werden onze leerlingen opnieuw verwend. Bus 1 ging icetuben, bus 2 werd verwacht in La Scaletta, de beste pizzeria van de wereld. Daarna gingen deze leerlingen de strijd aan voor de titel van bowlingkampioen 2019. Lowie werd al kampioen van bus 1, vandaag won Warre (2IWa) van bus 2. Warre maakte het spannend met 2 opeenvolgende strikes en kon winnen met een laatste worp, maar die ging onverwacht de goot in. Proficiat aan Lowie!

Morgen gaan we een laatste keer naar het skigebied van Folgaria. Daar genieten ze allemaal voor een laatste keer van de zon en de sneeuw.

A domani!

12/02

Buongiorno Belgio

Vandaag verkenden onze leerlingen het grote, nieuwe skigebied van Folgaria. Na een busrit van 30 minuten kwamen we aan in Fondo Piccolo. Onder luide après-skimuziek bewezen onze leerlingen hoe je moet samenwerken. Alle leerlingen vormden een rij en gaven de ski’s een voor een door. Zo vormde er zich een ketting van ski’s waardoor iedereen in één oogopslag zijn paar kon terugvinden.

Fondo Piccolo was echter de vertrekhalte, want in het grote skigebied kunnen de leerlingen van dorpje naar dorpje skiën. In de voormiddag geraakte iedereen tot in Serrada, waar ook de vijfdejaars verblijven. De gevorderden konden zich zelfs uitleven in het funpark. Skicrack Nette (2MW) waagde zich zelfs met succes tot een sprong op een schans.

Het hotel zorgde ervoor dat iedereen een lekker lunchpakket meekreeg, want in tegenstelling tot het andere skigebied, eten we deze keer op de pistes.

Dat onze leerlingen talent hebben, is vandaag bewezen. Iedereen, op enkele vermoeide leerlingen na, skieden feilloos van de rode pistes onder begeleiding van mevrouw Peeters. Voor een paar leerlingen was dit zelfs de allereerste rode piste ooit. Dit succes betekent dat de leerlingen morgen in staat zijn om nog meer skidorpjes aan te doen.

Om 17 uur werden de leerlingen van bus 2 in Bertoldi verwacht om te icetuben. Op opgeblazen banden vlogen de leerlingen over het ijs. Er werden zelfs topsnelheden tot 55 km/u gehaald. Gelukkig waren er geen accidenten. Na het avondeten werden opnieuw de diploma’s uitgereikt waar Lars (2MEa) met de trofee van skiër van de dag ging lopen.

Morgen staat hen opnieuw een lange skidag te wachten in Folgaria. De leerlingen gaan daarom ook wat vroeger slapen, maar dit is voor velen een welgekomen geschenk.

A domani!

 

11/02

Buongiorno Belgio

Vanaf vandaag is het ritme gelijkaardig aan de vorige dagen. Starten deden we met een rijkelijk ontbijt. Vervolgens stapten we de skibus op naar de pistes. Vandaag was het een belangrijke dag, want ook de minst ervaren skiërs zijn met de skilift naar de top gegaan.

We konden ook van geluk spreken, want de zon was van de partij. Dit zorgt natuurlijk voor extra skiplezier en doet de enkele valpartijen en ijzige pistes snel vergeten. Na deskundige begeleiding van de monitoren en leerkrachten, slaagden er velen in om zonder vallen beneden te geraken. Anderen hadden weer meer last. Zo kreeg Senne Hofmans (2B) de prijs van boswachter van de dag omdat hij meermaals de bomen naast de pistes opzocht.
We hebben ook nog een primeur voor u. Sem (2Mea) is de allereerste zitskiër in de geschiedenis van githo nijlen die de pistes van Bertoldi onveilig maakt.

Op culinair vlak werden de leerling verwend. ’s Middags kregen de leerlingen lekkere worteltjes, patatjes en gehaktballen voorgeschoteld. ’s Avonds genoten ze van aardappeltjes in de oven, gebraad en gefrituurde courgettes.

’s Avonds toonden de leerlingen van bus 2 ware wilskracht. Maar liefst 5 opdrachten werden volbracht: 1000 keer pompen, elke blaadje van een wc-rol nummeren, een stoel uitlachen gedurende een minuut, 30 kledingstukken aandoen en 3 leerkrachten gedurende 5 minuten masseren. De leerlingen van bus 1 probeerden zich allemaal de titel van bowlingkampioen toe te eigenen. Er kan er maar een de beste zijn. Dit jaar ging de eer naar Lowie Van Ooteghem (2B).

Ook de Homo Universalis-competitie ging verder. De overgebleven kandidaten kregen de uitputtende opdracht om zo snel mogelijk een ballon op te blazen. Tien kandidaten vielen helaas af.

Morgen maken we de verplaatsing naar de skipistes van Folgaria. Daar staan hen nieuwe ervaringen te wachten.

A domani!

 

10/02

Ciao Belgio

Na een broodnodige nachtrust werden onze jongens en meisjes al vroeg gewekt. Om 8 uur stond er namelijk een rijkelijk ontbijt op hen te wachten: pistolets, croissants, muffins, gebak, cornflakes, yoghurt, … Dat het smaakte was duidelijk. Sommigen schoven zelfs driemaal aan! Die energie konden ze goed gebruiken, want er stond hen weer een drukke dag te wachten.

Om 9 uur stond iedereen in skitenue paraat aan de bus om te vertrekken naar de pistes van Bertoldi. Daar stond hen eerst een helse opdracht te wachten: in hun skibotten geraken. Voor sommigen een eenvoudig karweitje, voor anderen een hele klus. Met de nodige hulp kon iedereen tijdig starten met de eerste skiles. De ervaren skiërs begaven zich meteen naar de top van de berg, de anderen maakten hun eerste bochten op de groene piste.

’s Middags genoten de leerlingen in het hotel van een heerlijke warme maaltijd. Op het menu: lasagne als voorgerecht, varkenslapjes, patatjes en venkel. Deze warme maaltijd was mooi meegenomen, want de weergoden waren ons niet goed gezind. Hopelijk zal de zon de mist en regen snel afwisselen.

In de namiddag begonnen de leerlingen vol goede moed aan hun tweede skiles. Aan de vele blije gezichtjes te zien, lukte het iedereen al aardig! De valpartijen maakten al snel plaats voor gecontroleerde skimanoeuvres.

Na een deugddoende douche werden de leerlingen in de kelder verwacht. Daar werden twee sport- en spelcompetities voorgesteld. De belangrijkste is één tegen allen. 19 van de 20 opdrachten dienen volbracht te worden, willen de leerlingen een schitterende fuif winnen. Daarnaast zijn we onze zoektocht naar de slimste, beste en sterkste leerling van githo nijlen begonnen. De eerste opdrachten van deze wedstrijd, Homo Universalis, zijn al achter de rug.

Afsluiten deden we met het vieren van onze jarigen, Gina en Jari (2B). Speciaal voor hen werden er twee heerlijke chocoladetaarten gebakken.

A domani.

 

09/02

Buongiorno Belgio

Na een lange en vermoeiende busrit van bijna 15 uur, was iedereen verheugd om hotel Monteverde in een wit landschap aan te treffen. Het laatste deel van de rit over de smalle bergweggetjes verliep gelukkig zonder al te veel ongelukken wat de leerlingen betreft.

Terwijl alle valiezen tijdelijk in een lokaal werden gezet, vlogen de eerste sneeuwballen op de buitenkoer snel door de lucht. Daarna werden de dansbeentjes meteen opgewarmd op echte après-skimuziek.

Nadat de kamers verdeeld waren onder deskundig oog van meneer Peeters, hadden de leerlingen slechts 15 minuten de tijd om hun valiezen op hun kamers te droppen, skikousen te zoeken en buiten te verzamelen. In verschillende groepjes vertrokken de leerlingen naar de skiverhuur om samen met de skimonitoren hun skibotten te passen en hun ski’s in ontvangst te nemen. Deze werden aan de piste in het skikot gezet, waardoor iedereen al een eerste blik kon werpen op blauwe en rode pistes die hen de volgende dagen te wachten te staan.

Eens terug in het hotel stond een eerste warme maaltijd op hen te wachten. Als voorgerecht kregen ze heerlijke, Italiaanse pasta. De hoofdschotel bestond uit aardappeltjes, paprika’s en schnitzel. De laatste gaatjes werden gevuld met een fruitsla of overheerlijke tiramisu!

Ook de namiddag was goed gevuld. Nadat de leerlingen zich geïnstalleerd hadden in hun kamers, wandelden we weer terug naar het dorpje voor wat sneeuwpret en inkopen in het lokale supermarktje. Of er veel fruit in de boodschappentasjes zat, laten we in het midden.

’s Avonds, na een heerlijke douche, werd de eerste avondactiviteit voorgeschoteld: het maken van prachtige kamerposters. Er zaten enkele kunstwerkjes tussen! Vervolgens werden de buikjes weer rond gegeten. Afsluiten deden we met een leerrijke les Italiaans. Zo kunnen de leerlingen toch een beetje hun plan trekken.

Je hebt het wellicht al door: voor rust was er vandaag geen plaats. Iedereen was dan ook erg blij om eindelijk nog eens in een echt bed te slapen. Zo zullen de benen goed uitgerust zijn voor hun eerste ervaring op de Italiaanse pistes.

A domani!