Musical ‘40-45’ – githo nijlen trakteert!

geplaatst in: Evenementen

7 december 2018 – githo nijlen trakteert!

Onze school trakteerde alle 520 leerlingen gratis op een ontspannende, culturele namiddag met een bezoek aan de volprezen spektakel-musical ‘40-45’ van Studio 100. En daar is een goede reden voor!

Dagelijks zet een ploeg van gemotiveerde leerkrachten en medewerkers haar beste beentje voor om onze leerlingen te begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Dit enthousiaste schoolteam wordt bovendien al 30 jaar vakkundig geleid door onze algemeen directeur Frederik De Houwer. Dit jubileum mocht onze school niet zomaar voorbij laten gaan.

Onder de 425.000 verkochte tickets voor de spektakel-musical ’40-’45 dus ook deze voor alle githo-leerlingen. Om organisatorische redenen werd de voltallige schoolbevolking wel opgedeeld in twee grote groepen. Op vrijdagnamiddag 26 oktober 2018 gingen de leerlingen van de 3e graad reeds genieten van het spektakel, en op vrijdagnamiddag 7 december 2018 vertrok alweer een colonne bussen vanop het August Hermansplein in Nijlen met daarin alle leerlingen van de 1e en 2e graad (183 + 161 leerlingen) met hun begeleiders naar het Studio 100 Pop-up theater in Puurs.

Deze culturele jubileumuitstap zal ongetwijfeld een blijvende indruk nalaten bij de meeste githo-leerlingen. Eentje die ze zich later – wanneer ze de school allang achter zich hebben gelaten – met plezier zullen herinneren. En wie weet, mogelijks werden hier de zaadjes geplant van de cultuurliefhebbers en theaterbezoekers van morgen. Op githo nijlen, waar cultuur al jaren met een hoofdletter C wordt geschreven, durven we het hopen!

Lees hier het krantenartikel van Gazet van Antwerpen.