De Provence 2017

geplaatst in: Activiteiten

 

Bekijk de foto’s hier.

 

28/04

Hallo allemaal

Onze laatste dag in de Provence.

Morgen vertrekken we maar vandaag is er een uitstap gepland. Het prachtige DENTELLES DE MONTMIRAL heeft ons allemaal enorm bevallen. Onze gids Bernard heeft ons de mooiste locaties laten zien.Het was fantastisch! Dit avontuur bracht ons allen bij elkaar een toffe groep waarvan we genoten hebben. Kijk maar naar de foto’s!

Tot morgen

6AB en leerkrachten

 

27/04

Hallo allemaal

Onze vierde werkdag zit er op. Het was ijskoud vandaag in de Provence maar volle goede moed zijn we gestart en met wat voor een resultaat: Onze nukkige wagen Renault R5 hebben we na een longtransplantatie aan de praat gekregen. Om 17 h was het zover. Joepie, wat waren we fier!!!! Het is echt niet vanzelf gegaan in tegendeel. Onze leerlingen bleven er voor gaan. Ook het extra werk aan tractors enz. bleef duren. Alles namen we er bij.

Gisteren heben we VAISON La Romaine bezocht. Het was een culturele uitstap naar een Romeins stadje. Onze gids Nadine heeft ons weer heel wat cultuur bijgebracht. s’Avonds zijn we gaan voetballen en hebben we een BBQ gedaan.

Je ziet het alles verloopt hier op wieltjes :).

Groeten van ons allemaal!

Leerlingen en leerkrachten

 

25/04

Hallo allemaal

Onze tweede werkdag zit er op in Villedieu.

Onze leerlingen hebben reeds talrijke reparaties en onderhoud op hun naam staan. Het is echt ongelofelijk bv. een 85 jarige dame die met haar geblutste auto naar de githo-boys komt om deze te repareren. En ja hoor wat had je gedacht alles gemaakt en de volgende dorpsbewoner brengt een bezoek. Volgende reparaties zijn gebeurd: zit- en bosmaaier terug aan de praat gekregen, demonteren motorblok uit de Renault R5, onderhoud aan Renault Master, tractoren volledig nieuwe bedrading voor verlichting voorzien, ….. We zijn best fier op de prestaties die hier geleverd worden.

We zijn na het harde werken uitgenodigd bij onze vrienden Rudy en Nadine. Zij hebben ons verwelkomd op een aperitief en een zwemfestijn met jeux de boulle. Onze chef de cuisine: Ronny ( met telkens twee leerlingen ) wacht ons iedere keer op voor een heerlijke maaltijd. Ongelofelijk hoe hij maaltijden creëert in een nieuwe maar kleine keuken.

Je ziet het dit is genieten en werken in de Provence.

Groetjes van de leerlingen van 6AB en de begeleiding!

 

23/04

Beste allemaal

Na een vlotte rit, zijn we om 16u00  aangekomen in Beauville.

Na een warm ontvangst (door de eigenaars Marie en Bernard, alsook Nadine en Rudy) met aperitief, kregen we direct een culturele rondleiding in Beauville over de tempeliers en hun vluchtroutes, alsook hun manier van informatieoverdracht.

Op het ogenblik zijn we ons volop aan het installeren en krijgen we een avondmaal aangeboden door de eigenaars.

Morgen begint het echte werk.

À bientôt

Kurt, Ronny en Sandra